Shine

Mesobotox – új pórustalanító szépséghóbort kezdett terjedni

Azt mondják, ez a legújabb k-beauty trükk.

Tízlépéses arcápolási rutin ide vagy oda, a hírek szerint a k-beauty hazájában is megvannak a furfangos kis trükkök, amelyekkel garantáltan elérhető a „glass skin”. A tükörsima, szinte pórusmentes, ragyogó arcbőr a dél-koreai nők és férfiak védjegye, a hírek szerint pedig aki teheti, mostanság nemcsak a krémekre és szérumokra bízza tökéletessége sorsát, hanem nemes egyszerűséggel besétál egy szépségklinikára botoxoltatni. Erről olvasni legalábbis az Allure és a Harper’s Bazaar oldalain is.

Létezik ugyanis a „hagyományos”, ránctalanító hatású botoxkezeléseken kívül egy másik eljárás is, amellyel a hatóanyagot, vagyis a Botulinum toxint nem az izmok szintjére fecskendezik be, hanem jóval feljebb, az arcbőr irha (dermis) rétegébe vagy az arcizmok és a dermis közötti területre. A módszert mesobotox, microbotox vagy skin botox néven is megtaláljuk, és bizony nem csak Dél-Koreában hódít.

Olvasd tovább a Krémmánia Magazin oldalán »

Illusztráció: istockphoto

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top