Shine

Fed? Nem fed? – BB krémeket teszteltünk

1400 forintostól a 16 000 forintosig leteszteltük, mit tudnak a legnépszerűbb BB krémek.

Itthon is tarolnak a BB krémek, amelyektől mohón azt várjuk, egy személyben képesek betölteni a hidratáló krémek és az alapozók funkcióját is, holott nem ezt ígérik. Ezek a kozmetikumok elsősorban arckrémek, amelyek színezett jellegüknél fogva valóban képesek egységesíteni a bőrszínt és finom fedést adni neki, hatásukat azonban nem érdemes az alapozókéval összekeverni. Bár, mint látni fogjátok, némelyik egészen komolyan veszi a dolgot. 

Phi Balance Nude BB krém

Árnyalat neve: Nude
Állaga: Krémes, könnyen eloszlatható a bőrön.
Tapasztalatok felvitelkor: Szépen el lehet kenni a bőrön, nem volt maszkszerű rajtam, mire eldolgoztam, megfelelően hozzásimult az arcszínemhez.
Szín fedése: Természetes a bőrkiegyenlítő hatása, bőrhibák esetén kell alá korrektor, sötét karikák esetén sem árt, ha mást is használunk alá.
Erősségei: Nagyon kényelmes viselni, nem izzadtam alá, nem csillogott tőle a bőröm, és lehetett rá sminkelni is, nekem nagyon tetszett az illata is, és az összetevőlistával is elégedett voltam.
Amire figyelj: Ez BB krém, nem alapozó, nem kell tőle alapozóhatást várni.
Kiszerelés és ár: 30 ml, 7990 Ft

ZIAJA BB krém száraz, normál és érzékeny bőrre

Árnyalat neve: Világos tónus
Állaga: Sűrű, de mégis könnyed.
Tapasztalatok felvitelkor: Ahogy elkezdtem felvinni a bőrömre, az érezhetően sűrű állaga megváltozott, és egy egészen könnyed, vízbázisú krémhez hasonlított. Az első réteget szinte azonnal beszívta a bőröm, nem volt vele gond. Hogy növeljem a fedést, megpróbáltam még egy réteget felvinni, ezt azonban már soknak éreztem, kicsillogtam tőle.
Szín fedése: Általános bőrszín-kiegyenlítő funkciót tapasztaltam, sajnos a nagyobb bőrhibáimat nem fedte el, piros foltok, rosacea esetén érdemes alá korrektort tenni.
Erősségei: Tetszett a tubusa, jól adagolható volt a krém, és megfelelően el tudtam dolgozni a színt.
Amire figyelj: Ha erősebb fedést szeretnénk, inkább púderrel vagy némi plusz alapozóval érjük el, ha túl sokat viszünk fel belőle, kicsilloghat a bőrünk.
Kiszerelés és ár: 50 ml, 1695 Ft

Lancaster – Sun Sensitive Luminous Tant Delicate fresh BB Cream (SPF50)

Árnyalat neve: Nincs árnyalat feltüntetve.
Állaga: Már felvitelkor nagyon kellemes, krémszerű az állag, ami felszívódás után selymes tapintást eredményez.
Tapasztalatok felvitelkor: Bár a bőröm hófehér, ez a tónus pedig inkább a barnább bőrűeknek tökéletes, ha precízen hordja fel az ember a nyakára, dekoltázsára, fülére, vagyis nem marad ki fehér terület, olyan hatást kelt, mintha lebarnultunk volna tőle. Mivel én soha nem lehetek barna, kimondottan élveztem ezt a hatást. Édesanyám, aki velem ellentétben barnább bőrű, szintén nagyon szerette a készítményt, hidratálta, feszesítette a bőrét. 
Szín fedése: Nem ad alapozóerősségű fedést, azonban nincs is erre szükség, tökéletesen ellátja a feladatát. Korrektorral profin működik. 
Erősségei: Nagyon kellemes „viselet”, nincs maszkérzet, szinte észrevétlen a jelenléte, illata lágy, nem irritálóan tolakodó.
Amire figyelj: Érdemes tesztelni a krém tónusát.  
Kiszerelés és ár: 50 ml, 9400 Ft

essence – You Better Work! Gym proof + Waterproof  Tinted Day Cream

Árnyalat neve: 10 light (világosabb árnyalat) és 20 medium (sötétebb árnyalat).
Állaga: Felvitelkor kicsit olajos, de alig 5 másodpercen belül felszívódik, és tényleg nem csillog.
Tapasztalatok felvitelkor: Először azt hiszi az ember, hogy egy olajos krémet visz fel a bőrére, de alig pár másodpercen belül a krém beszívódik, kellemes, pihe-puha tapintású lesz a bőrfelület. 
Szín fedése: Nem fed úgy, mint egy profi korrektor, ugyanakkor kellemesen „egységbe” hozza a bőrt. Nekem nagyon karikás a szemem, világos a bőröm, így második alkalommal már korrektort is használtam alá, és púderrel fedtem be. 
Erősségei: Szép textúrát ad a bőrnek, az illata pedig nagyon kellemes, nem tolakodó, nem erős.
Amire figyelj: Bár a csomagoláson az szerepel, hogy gym-proof, nekem nem volt jó érzés ebben kondizni. Mivel nagyon izzadékony vagyok, úgy éreztem, maszk van az arcomon. Vásárlás előtt érdemes tesztelni a különböző árnyalatokat, a 20-as medium nekem például már túlságosan sötét volt. 
Kiszerelés és ár: 30 ml, 1399 Ft

Avon – Anew Perfect Skin BB krém (SPF 20)

Árnyalat neve: Egy árnyalatban kapható.
Állaga: Sűrűbb, krémes.
Tapasztalatok felvitelkor: Illata felvitelkor intenzív volt, majd gyorsan elillant. Állaga ellenére jól eloszlatható volt a krém, nem száradt foltosra, és a színe is szépen illeszkedett bőrszínemhez. Felszívódása közepes, zsíros-kombinált bőrömnek egy picit soknak éreztem, normál vagy száraz bőrűeknek jó választás lehet.
Szín fedése: Hozta a BB krémektől elvárt fedést, egységes bőrszínt adott, elégedett voltam az eredménnyel. 
Erősségei:  SPF20-as faktorszámú krém, így hozzájárul arcunk fényvédelméhez, miközben kellemesen összekapja bőrünk látványát. 
Amire figyelj: Zsíros bőrön kicsit ragacsos tapintású lehet, de érzetre nem volt kellemetlen a nap végén sem. 
Kiszerelés és ár: 30 ml, 2899Ft

Biotherm Aquasource BB Cream

Árnyalat: Fair to medium
Állaga: Krémes.
Tapasztalatok felvitelkor: Az illata kimondottan kellemes, a bőrömön könnyedén, foltmentesen eloszlatható volt, érzetre mintha hidratáló krémmel kentem volna be az arcomat. Egyáltalán nem volt ragacsos, a bőrömnek azonnal természetes fényt adott.
Szín fedése: A fedése nagyon enyhe, a bőrhibák eltüntetésére nem alkalmas, viszont a bőrszínt egységesebbnek mutatja, és a hófehér bőrt sem teszi sárgássá. Ha van a bőrödön egyéb korrigálnivaló, például pattanások vagy pigmentfoltok, szem alatti karikák, akkor mindenképp ki kell egészítened minimum korrektorral.
Erősségei: Órákkal a felvitelt követően is hidratált érzetet adott, mintha csak egy jó minőségű nappali krémmel kentem volna be az arcbőrömet. A pórusokba, ráncokba nem ült be. Pattanásokat, irritációt nem okozott. 
Amire figyelj: A minimális fedése. Egy erősebben fedő alapozóval fele-fele arányban bekeverve ugyanakkor szuper sminkalap.
Kiszerelés és ár: 30 ml, 10 100 Ft 

Lancôme Hydra Zen BB Cream

Árnyalat: Clair/Light
Állaga: Telt.
Tapasztalatok felvitelkor: Ránézésre inkább alapozószerű volt, felkenés közben azonban már nem úgy viselkedett, és ez ebben az esetben pozitívum. Lazán terült a bőrömön, gyorsan beszívódott, és nem hagyott semmiféle zsíros érzetet. Az illata kellemesen parfümös, mely a felkenést követően is megmaradt egy darabig.
Szín fedése: Közepesen fed, az enyhébb bőrhibákat halványítja, de a pattanásokat például már nem.  
Erősségei: Nagyon kényelmes viselet, akár egész nap, a legnagyobb kánikulában is. Annak ellenére, hogy izzadtam, és a tűző nap is érte az arcomat, nem tömítette el a pórusaimat, és nem „csapódott ki” a bőrömre. Tökéletes nyári BB krém.
Amire figyelj: Nem tapasztaltam ilyesmit.
Kiszerelés és ár: 50 ml, 13 100 Ft 

Oriflame The ONE A-Z Cream Hydra

Árnyalat: Fair.
Állaga: Lazán krémes.
Tapasztalatok felvitelkor: Az illata felvitelnél még karakteres, majd hamar elillan, maga a krém viszonylag gyorsan beszívódott a bőrömbe, inkább csak a szín eldolgozásánál kellett odafigyelnem, hogy egyenletes legyen.
Szín fedése: A szín intenzitását nézve használható akár könnyebb alapozóként is, megfelelő volt a fedése. A bőrszínt szépen egységesíti, de a szem alatti karikákkal, pirosas, barnás foltokkal önmagában már nem bánik el, ehhez korrektorral vagy egy erősebben fedő alapozóval kell kombinálni.
Erősségei: Akinek komolyabb bőrhibái nincsenek, annak önmagában is kiváló, természetes hatású sminkalap lehet, de szépen felveszi a púdert, pirosítót is. Nem fényesít, nem is szárít. Ár/érték arányban kimondottan korrekt termék. A fiatalabb korosztály számára megfelelő készítménynek tartom, az SPF 30 fényvédelem és a hidratáló hatás is kedvező lehet számukra.
Amire figyelj: Érdemes az üzletben színpróbát tartani, az én nagyon sápadt bőrömön még ez a világos árnyalat is kissé sárgásnak hatott. 
Kiszerelés és ár: 30 ml, 2999 Ft 

Maria Galland Soin Hydratant Perfecteur Éclat 99 Hybrid hidratáló és alapozó krém (SPF25)

Árnyalat neve: 10 Nude
Állaga: Fluid jellegű, hígabb krémes.
Tapasztalatok felvitelkor: Nagyon könnyen el lehetett oszlatni a színt, szép egyenletesen terült, világos bőrömhöz az árnyalat tökéletesen megfelelőnek bizonyult. Egészen hamar felszívódott, ragacsosságot nem tapasztaltam, enyhe, könnyed illata van.
Szín fedése: Számomra megfelelő volt a fedés erőssége, szemkörnyékre egyáltalán nem éreztem szükségét plusz fedésnek, esetleg egy-egy nagyobb pattanásnál azért szükség lehet korrektorra is. Amúgy szép egyenletessé tette a bőrszínemet, és adott egy kis plusz fényt is neki. Ez nem fura zsíros ragyogás volt, nekem nagyon tetszett.  
Erősségei: Pozitívum, hogy SPF 25-ös fényvédő van benne, plusz egy réteg fényvédővel már soknak érezném a krémet, önmagában azonban szép a fedése, nem irritálta a bőrömet, úgy érzem, hidratált is megfelelően, és nem volt szükség több púderezésre sem napközben, mint ha a megszokott készítményeimet használtam volna.
Amire figyelj: Elégedett voltam a képességeivel, nem tudok extra dolgot megemlíteni. 
Kiszerelés és ár: 30 ml, 15 450 Ft

Babor Essential Care BB Cream (SPF20)

Árnyalat neve: 01 Light
Állaga: Sűrűbb, krémes.
Tapasztalatok felvitelkor: Ahhoz képest, hogy viszonylag sűrűbb krémről van szó, szépen el lehetett dolgozni a színt. A BB krém száraz bőrre való készítmény, zsíros-kombinált bőrömön valóban érezhetően sok volt, bár így szépen felszívódott. 
Szín fedése: A fedése könnyed, a bőrszínt szépen egységesíti, de mindezt természetes módon. Pattanások, bőrhibák esetén korrektor biztosan szükséges alá.
Erősségei: Bár nem az én bőrtípusomhoz illik, maszkszerű hatást így sem éreztem napközben sem, ami pozitívum, rajtam azonban valóban kicsillogott pár óra után. Zsíros bőrűeknek tényleg jó kis krém lehet, amely nemcsak hidratál, de szépen egységesíti is a bőrt, és még fényvédőt is tartalmaz.
Amire figyelj: Száraz bőrre szánt készítmény. 
Kiszerelés és ár: 50 ml, 11 250 Ft

Inika Organikus BB krém

Árnyalat neve: NL3 Cream
Állaga: Sűrűbb, krémes.
Tapasztalatok felvitelkor: Nagyon tetszett, hogy higiénikus, pumpás kiszerelésű, a természetes összetevőktől pedig igazán kellemes illat fogadott. Nekem olyan egy-másfél pumpálásnyi mennyiség elegendő volt az arcomra, a szín szépen terült, és a krém is hamar felszívódott, nem húzódott, nem volt ragacsos. 
Szín fedése: Enyhe, de szépen egységesítő színe van, öt színárnyalatból kellett választani képek alapján, de így is nagyon jól el tudtam találni, és tényleg passzolt a bőrszínemhez. Szemkörnyéken is használtam, nem zavarta a szememet, számomra ott megfelelő volt a fedése, inkább egy-egy piros pattanás volt az, aminél pluszban egy kis korrektort tettem fel.
Erősségei: Kényelmes viselni, leírása alapján 80 százalékban organikus összetevőket tartalmaz, érezhetően táplálja a bőrt, és számomra a fedése is BB krémnek megfelelő volt. 
Amire figyelj: Zsíros bőrűeknek lehet, hogy a nyári melegben sok, normál és száraz bőrre azonban megfelelőnek tartom a krémet. 
Kiszerelés és ár: 30 ml, 9900 Ft

Apivita Suncare Oil-Balance mattító arckrém, színezett (SPF30)

Árnyalat neve: Egy árnyalatban kapható.
Állaga: Sűrűbb, krémes.
Tapasztalatok felvitelkor: Az arckrémemből megszokott mennyiséget vittem fel belőle, állaga miatt először picit megijedtem, hogy túl nehéz lesz a bőrömnek, ráadásul a szín is egészen intenzív volt. Végül mégis gond nélkül el lehetett egyenletesen dolgozni, igaz, a teljes felszívódáshoz kellett pár perc, és úgy láttam, a végső fedőszínét is akkorra érte el. Olyan volt, mintha folyamatosan hozzáidomult volna a bőrszínemhez – és tényleg sikerült is neki. Illata kellemes, viszonylag hosszan tartó, de nem tolakodó.
Szín fedése: Természetes fedést nyújt, számomra hétköznapokra ennél többre nincs is igazán szükség, szépen egységesítette a bőrszínemet, nagyobb bőrhibák esetén egy kis korrektorral tudunk segíteni a dolgon.
Erősségei: Pozitívuma, hogy egészen magas, SPF30-as fényvédelemmel rendelkezik, illetve direkt a zsírosabb bőr számára készült: szabályozza a bőr zsírosságát, és mattít. Ebből a mattító hatást valóban tapasztaltam, és bár meleg időben teszteltem, órákig nem kellett púderrel javítgatnom az eredményt, miközben nap végére sem vált kellemetlen réteggé.
Amire figyelj: Pár percet érdemes várni vele, hogy teljesen felszívódjon, ha további sminket szeretnénk tenni magunkra.  
Kiszerelés és ár: 50 ml, 5999 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.