Shine

Ezekre a luxusmárkákra megéri pénzt költeni

Használtan is vagyonokat érnek a különlegesebb darabok.

Virágzik a használtruha-piac luxus szinten is, olyannyira, hogy sokan egy-egy hibátlan állapotú dizájner ruháért – és főként kiegészítőért, például táskáért – az eredeti árnál is többet hajlandók fizetni. Ahhoz persze hozzáértés és kellően mély zseb kell, hogy luxusholmikba fektessük pénzünket, mégis, jó tudni, melyek azok a márkák, amelyek a legjobban tartják értéküket. 

A The Real Real nevű, használt luxusholmikat áruló webáruház jelentéséből kiderült, az alábbi tíz márka számít a legkeresettebbnek: 

1. Gucci
2. Louis Vuitton
3. Chanel

A Gucci az elmúlt években keményen ott van minden népszerűségi ranglista tetején, szezonról szezonra sikerül piacra dobniuk olyan kulcsdarabokat, amelyekkel magukra irányítják a divatérzékeny, fiatalabb korosztály figyelmét. Meghökkentő divatbemutatóinak, színes, feltűnő kollekcióinak némiképp ellentéte a második helyen álló Louis Vuitton, aminek logózott darabjai a streetwear irányába mozdultak el, miközben kiegészítőik igazi örök daraboknak számítanak. A Chanel Karl Lagerfelddel tökéletesen ötvözte évtizedek óta a trenddiktáló, előremutató jegyeket és a divatházra jellemző klasszikus vonalakat. A divatcézár februári halálával azonban egy korszak véget ért, kíváncsian várjuk, képes lesz-e megtartani vezető szerepét a francia luxusmárka.

A ranglista további helyein is klasszikusnak számító divatházak nevei olvashatók, rendre olyanok, amelyek képesek voltak az elmúlt években a generációváltásra, hogy megtalálják a fiatal(abb) korosztállyal is a hangot. 

4. Prada
5. Hermès
6. Fendi
7. Christian Dior
8. Valentino
9. Christian Louboutin
10. Balenciaga

Luxusmárkák rangsora (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top