Shine

Madame de Pompadour arca is eladta volna a Vogue-ot

A király ágyasa is biztosan a kor címlaplányai között lett volna.

Luis Ariel Costa Rica-i dizájner kreativitásának köszönhetők azok a tervek, melyek a Vogue „egykori címlapjait” mutatják be Madame de Pompadour korából vagy pár évtizeddel későbbről, a francia forradalom idejéből. A címlapok persze csak fikciók, hiszen a neves divatlap még nem létezett akkoriban, érdekes azonban eljátszadozni a gondolattal, vajon az egyes, divattörténetileg is meghatározó korokba visszarepülve mai szemmel (és eszközökkel) hogyan mutatná be egy magazin a kor trendjeit és divathóbortjait?

Marie Antoinette nyilván trendszetter lett volna (és volt is!), mint ahogyan a maga korában Madame de Pompadour is diktálta a királyi udvar divatját. De ha belegondolunk, a katolikus vallás tanításai, a vallásos erkölcsösség vagy a társadalmi változások legalább ekkora hatással voltak az asszonyok öltözködésére – még ha nem is a király ágyasa esetében.

A dizájner online tett ígérete szerint a következő hetekben újabb címlaptervekkel rukkol majd elő, melyek mindegyike egy-egy adott kor különleges asszonyának emléke előtt tiszteleg a maga divattörténetileg is izgalmas módján.
 

Képzeletbeli Vogue címlap Madame de Pompadourral (Fotó: instagram/itsluisariel)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top