Shine

Ez az 5 eljegyzési gyűrűtípus most a legnépszerűbb

Különleges kövek és még különlegesebb formák jellemzik az aktuális eljegyzési gyűrű divatot.

Az eljegyzési gyűrűk változatos formákat, méreteket és színeket vehetnek fel, az ékszer maga pedig oly személyes, hogy mindenképp viselője stílushoz illeszkedően érdemes kiválasztani, nem pedig trendlisták alapján rábökni egyre. Mégis, talán épp a zavarba ejtően széles választék miatt, a népszerű divatirányzatok összesítői hasznos ötletadók, egyúttal szűrők is lehetnek. Ha pedig trendlista, akkor a Pinterest jelentése mindenképp érdekes, hisz több millió felhasználója térdig gázol az online fotókban, az eljegyzési gyűrűk mint témakategória pedig igazán népszerű.

A napokban jelent meg a legfrissebb jelentésük arról, mely gyűrűfazonok a legkeresettebek, meglepő módon kettő is volt közöttük, amely nem gyémántkővel dolgozott.

eljegyzesi gyuru lanykeres

Fotó: Istockphoto

5. Lila zafírköves eljegyzési gyűrű

83 százalékot ugrott az érdeklődés az elmúlt időszakban a lila zafírköves gyűrűk iránt, melyeknél a gyémánt csupán kísérő szerepet kap a látványos, levendulaszínben tündöklő központi kő mellett. A zafír esetén is többféle csiszolási mód létezik, és bár első hangzásra talán furának tűnhet vele ékesíteni egy eljegyzési gyűrűt, a kő a tisztaságot, őszinteséget képviseli, elősegíti a belső békét, elűzi a rossz gondolatokat, megnyugtatja a lelket – mindezt pedig a házasság alapjául választani nem is olyan rossz dolog.

4. Virágfej formájú eljegyzési gyűrű

Gyakori, hogy a központi követ több kisebb kő veszi körbe, amelyeket változatos formában ágyazhatnak foglalatba. A virágfej- vagy napsugaras formában elhelyezett, klasszikus kialakítás sokaknak megtetszett az utóbbi időben, 106 százalékkal többen kerestek rá a valóban látványos eljegyzési gyűrűre.

3. Hosszúkás, cushion csiszolású gyémántos eljegyzési gyűrű

Az egyik legnépszerűbb csiszolási forma a négyzetes alakú cushion, melynek most az enyhén hosszúkás változatai bizonyulnak nyerő választásnak. Klasszikus szoliter, azaz egyköves, vagy halo típusú (mikor a központi követ több kisebb kő veszi körbe) eljegyzési gyűrűt egyaránt találunk ezzel a csiszolási formával párosítva, a lehetőségeknek csak a pénztárca szab határt. 

2. Türkizköves eljegyzési gyűrűk

A lila zafírköves változatoknál is népszerűbbek a türkizköves eljegyzési gyűrűk, igazi egzotikumok a témában. Gyémánt helyett a színpompás ásvány használata egyáltalán nem mindennapi választás, azonban ha valaki vonzódik az ásványokhoz és a hétköznapokon is szívesen veszi körbe magát a különleges képességű kövekkel, szívet melengető lehet, ha eljegyzési gyűrűjében a türkiz védő- és gyógyító ereje munkálkodik.

1. Láthatatlan foglalatú eljegyzési gyűrűk

565 százalékot nőtt a keresések száma a Pinteresten az olyan eljegyzési gyűrűk iránt, melyeknél a nemesfém szinte láthatatlan, a gyűrűt körös-körül kövek díszítik, melyek foglalata nem látszódik, hozzásimulnak a központi kőhöz és egymáshoz is. Talán mondani sem kell, az ilyen gyűrűk valódi luxusdarabok, amelyeket érthető, hogy szívesen nézegetnek a netezők, de igazán az a szerencse fia, aki megengedheti magának, hogy megvásárolja. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top