Shine

Jane Fonda ősz hajjal, régi ruhában jelent meg az Oscar-gálán – És csodálatosan nézett ki

A 82 éves színésznő nem csak kollégáit ejtette ámulatba.

Jane Fonda adta át a 92. Oscar-gálán a legjobb filmnek járó aranyszobrot, megjelenését a színpadon hangos ováció övezte, amelyet a fotók és videók alapján tökéletesen meg tudunk érteni. A kétszeres Oscar-díjas színésznő az elmúlt időszakban többször is felhívta a figyelmet a klímaváltozás veszélyeire, sőt, még a letartóztatást is vállalta nyilvános beszédei miatt.

A filmes szakma legjelentősebb eseményét is ügyesen kihasználta, hogy ráirányítsa a figyelmet a változtatások szükségességére. Már öltözékét is ennek jegyében választotta ki: ellentétben a berögzült szokásokkal, nem egy vadiúj (és aztán soha újra elő nem kerülő) estélyi ruhát varratott magának, hanem egy meglévő, Elie Saab darabot vett ki szekrényből, melyet 2014-ben, a Cannes-i Filmfesztiválon már láthattunk rajta.

Hiába a duplázás, a hosszú ujjú, áttetsző couture ruha ez alkalommal is gyönyörűen állt a színésznőn, melyhez ékszereit is körültekintően választotta ki. A Pomellato ékszermárka remekeit viselte, a márka ugyanis kizárólag etikus módon kinyert aranyat és fenntartható előállítású gyémántokat használ fel ékszereihez. 

És miért vitte magával a kabátját a színpadra? Természetesen nem a backstage fogashiánya miatt, sokkal inkább azért, mert azt a piros kabátját viselte a tüntetéseken, melyeken maga is felszólalt, és amelyek során kétszer is letartóztatták.

Jane Fonda a 92. Oscar-gála színpadán (Fotó: Kevin Winter / Getty Images)

A színésznőnek nemcsak a ruhája, a sminkje és frizurája is valódi mestermű volt. A 2011-es Béke, szerelem és félreértés filmje óta először láthatta a nagyérdemű ősz hajjal Jane Fondát, amihez nem is lehetett volna jobbat választani, mint a rövid, pixie frizurát.

Jane Fonda a 92. Oscar-gála színpadán (Fotó: Kevin Winter / Getty Images)

És akiknek a színésznő csodás megjelenését köszönhette:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top