Shine

Saját betegsége inspirálta a sminkmestert, aki Parkinson-kórral küzdők számára tervezett sminkkollekciót

Terri Bryant sminkmester érdeme az innovatív sminkkollekció, melynek minden elemét a Parkinson-kórral küzdők igényei szerint alakítottak ki.

Terri Bryant amerikai sminkmesternél tíz évvel ezelőtt jelentkeztek a betegség első tünetei, igaz akkor még nem tulajdonított nagy jelentőséget annak, hogy időnként nehezebben ment a precíz sminkek elkészítése. Öt év alatt azonban annyit változott állapota, hogy orvoshoz fordult, aki megállapította nála a Parkinson-kórt.

A sminkmester mindent el akart követni, hogy ne kelljen feladnia munkáját, melyet mindig is szeretett, így vágott bele, hogy olyan sminkeszközöket alakítson ki, melyek nemcsak saját, de sorstársai mindennapi életét is megkönnyítik. Így született meg a Guide Beauty, melynek első termékei a napokban jelentek meg.

A kollekció a szemsminkek legalapvetőbb kellékeit tartalmazzák, egyben olyanokat, melyek használatához pontosság, precizitás szükség: szemöldökformázót, szempillaspirált és szemhéjtust. A sminkmester ezért formájában olyan termékeket alakított ki, melyek biztosabb, stabilabb fogást engednek, a festékek állagát tekintve pedig a száradásig könnyen letörölhetők és javíthatók, ha szükséges.

A speciális kialakítású sminkeszközökről a részleteket a Krémmánia Magazin cikkében találod »»

Illusztráció: Getty Images/Morsa Images

Illusztráció: Getty Images / Morsa Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top