Aktuális

Miért nem kellünk a pasiknak?

Teljesen átlagos, 28 éves nõ vagyok. Szeretek kimozdulni, nyitott vagyok új ismeretségekre is, mégsem nézett rám férfi lassan négy éve. De ami igazán riasztó, hogy a környezetemben több lány is van így ezzel… Vajon miért nem kellünk senkinek?

Kedves Soma!

Mindig érdeklődve olvasom a rovatodat, bár többnyire nem érintenek a levélírók problémái. Viszont legutóbb Anna levele elevenembe vágott. Egy szempontból hasonló cipőben járok, mint ő. Lassan 28 éves vagyok, és még én sem voltam férfival, bár voltak kapcsolataim. Helyzetünk azonban sokban különbözik: iskoláim elvégzése óta folyamatosan dolgozom, munka mellett három évig tanultam. Szeretem a munkámat, a munkahelyemmel ugyan vannak néha problémák, de ezek a gondok megoldhatók, és igyekszem is megoldani őket. Szeretek kimozdulni, és teszem is, amennyire lehetőségeim engedik. Érdeklődő vagyok, új ismeretségekre nyitott.

Viszont több mint négy éve nem találok párt magamnak, és nem igazán tudom megfejteni, miért. Átlagos vagyok kívül-belül, megvannak a magam apró különcségei, de szerintem még normális határokon belül. Ezzel együtt (ennek ellenére) négy éve nem volt olyan férfi, aki legalább egy kicsit megnézett volna magának.

Ami még riasztóbb, hogy sajnos nem vagyok egyedül ezzel a problémámmal. A környezetemben több 26 és 33 év közötti lányról/nőről tudok, akik ugyanígy vannak. Eddig még nem talált egyikünk sem választ a kérdésre: miért nem kellünk senkinek?

Tapasztalataim azt mutatják, hogy a férfiak is vágynak normális kapcsolatra, ám a legtöbbjük nem kezdeményez, nem vág bele semmibe sem, még akkor sem, ha biztató jelzéseket kap a másik féltől. Ugyanakkor rettentő rosszul érzik magukat egyedül, ami érthető is. Vagy egyszerűen kényelmes pozíció ülni, és néha keseregni egy kicsit, hogy miért vannak egyedül? Ahelyett, hogy felvállalnának legalább egy barátságot, ahol tenni kell a másikért? És amiből esetleg lehet a barátságnál több is? Nem sírig tartó szerelemről beszélek, hanem kiegyensúlyozott párkapcsolatról, ahol mindkét fél megdolgozik a boldogságért!
Miért van ez így?

Válaszodat előre is köszönöm!
Tengelic


Kedves Tengelic!

Hogy miért nem kellesz senkinek (ahogy írtad), én nem tudhatom. Viszont van egy olyan módszer, amely segíthet abban, hogy erről sok fontosat megtudj. Többször írtam már a nagyszerű Hellinger-terápiáról, most ismételten ajánlom. Én magam több családállításon voltam, és több nőtársam mondta el problémájaként ugyanazt, amit most te is. És mindegyiküknél az derült ki, hogy nem a saját sorsukat élik! Tudom, ez így elég elvontnak tűnhet, pedig valójában nem az. Ott van a sejtmemóriánkban, kollektív tudattalanunkban az őseink sorsa, és akarva-akaratlanul másoljuk, újraírjuk a hozott mintákat. Miután ezt felismertük, ki lehet lépni belőle. Ebben segít ez a katartikus megéléseket hozó módszer.
Ajánlom, hogy olvass el róla egy-két könyvet! Nagyon sok megjelent, ezek közül a következő kettőt emelném ki:

• Thomas Schäfer: Ami a lelket megbetegíti és meggyógyítja
• Johannes Neuhauser: Mitől működik a szerelem? Bert Hellinger párterápiája (Mindkettőt a Bioenergetic adta ki.)

Immáron most januárban lesz négy éve, hogy válaszolok a Nők Lapja Cafe olvasóinak, és azóta folyamatosan ajánlom a kineziológiát. Nyilván nincs olyan módszer, sem gyógyszer, amely mindenkinek bejön, az viszont biztos, hogy ez a remek és alázatos módszer az izomteszt segítségével személyre szólóan és intenzíven tud segíteni. A tudatalattinkban ott van a válasz, a stresszoldás pedig mindenkinek jól jön. Egy személyre szóló levélben ajánlok neked remek szakembereket, szerintem érdemes mélyebbre menned, hogy segíts magadon! No de addig is nagyon fontos, hogy jól érezd magad a bőrödben, és energiát fektess a nőiségedbe!

Az, hogy négy éve nem udvaroltak neked, azt jelenti, hogy a szexuális kisugárzásod alaposan be lett temetve. Ha pozitív változást akarsz az életedben, ezt most el kell kezdened kiásni! A lét alaptörvénye, hogy amibe energiát fektetünk, az növekedni, fejlődni, változni fog. Legyen az nyelvtudás, izomzat, memória fejlesztése, szorongás (merthogy ez nemcsak pozitív, hanem negatív irányba is mehet), emberi kapcsolatok, szobanövények, akaraterő, bármi, legyen az élőlény, eszme, szellemi-mentális vagy érzelmi képesség, készség. Tehát a szexuális kisugárzás is fejleszthető, változtatható. Ráadásul akármilyen irányba. Lehet növelni, de csökkenteni is. Rajtunk múlik, hogy a „potmétert” melyik irányba tekerjük. Ha túl sok van belőle, ha túl nagy a libidó, akkor optimális a negatívba „tekerni”, ha pedig kevés, akkor az arany közép törvénye szerint érdemes „rátolni a kakaót”. Neked most ez utóbbi ajánlott!

És mivel lehet a szexuális kisugárzást növelni? Azzal, hogy szándékosan elkezdesz magadba szexuális energiát rakni! Foglalkozz többet a nőiségeddel! Mert amiben nincs energia, az nem is fogja bevonzani azt, amit alaptalanul elvárnának tőle. (Egy egyszerű példával élve: ha valaki nem szeret írni, nem fogják megkeresni könyvkiadók vagy újságok, hogy szeretnék publikálni a gondolatait.) Tehát ha te teljesen „leszoksz” arról, hogy szexi, vonzó, vágyakkal és adni tudással, akarással teli nő legyél, akkor igen kicsire csökken az esélye annak, hogy bevonzd azt a férfit, aki át kívánja magát vágni a benőtt erdőn, hogy felébressze az alvó Csipkerózsikát. Persze ennek is megvan az esélye (ha a sors könyvébe ez van írva), de úgy gondolom, az csak előre fog téged vinni, ha addig is tudatosan fejleszted, ébresztgeted a nőiségedet. Ennek millió útja van, mindenkinek meg kell (nem kell, csak érdemes) találnia a rá szabottat.

Én csupán felsorolok most néhányat a sok nőiséget fejlesztő lehetőség közül: táncok, legfőképpen azok, amelyek erősen hatnak a gyökér- és szexcsakrára, tehát a csípő- és hasmozgás domináns, hastánc, afro- és latin táncok. Épp a napokban kaptam egy kiváló tánctanártól, aki igazi klassz nő, egy invitálót a tánctanfolyamaira, 100%-os nőstény projekt címmel.
Az afrikai táncot így hirdeti: „Vissza a gyökerekhez, a »nősténység« bölcsőjéhez! Fekete-afrikai termékenységi, törzsi táncok a dobok dübörgő ritmusára, bevezető a soukous, makossa, valamint az afrobrazil felvonulási táncokba, afroparti, »afro trance«.” Itt bővebben is olvashatsz a hamarosan induló tánctanfolyamokról! »

Mivel ez egy energia típusú bolygó (minden energia), ezért érdemes minden síkon elindulni a nőiség, a szexualitás felélesztéséért. Ha szereted, kényeztesd magad illóolajokkal, füstölőkkel, masszázsokkal, fürdőkkel. Szagokkal, illatokkal (az ilang-ilang, a jázmin afrodiziákum is), zenékkel, virágokkal, szép ruhákkal, csipkékkel, bársonnyal, selyemmel, színekkel, ízekkel! Rakj magadba örömöt, élvezetet, életszeretetet! Vedd körbe magad velük, élj meg minél többet! Töltsd magad, hogy aztán olyan vibrációra emelkedj, hogy a törvények törvénye értelmében nem lehet majd más, mint hogy bevonzod a hímet, aki megérzi benned mindazt a vonzót, ami odavonzza őt hozzád.

Olvass erotikus irodalmat, nézz erotikus filmeket, simogasd magad, maszturbálj, élvezd a tested! Gyönyörködj magadban, örülj a fiatal testednek, bőrödnek, találj meg minden önépítő élveznivalót, amelyet csak a jelen adhat. Ne törődj most semmi mással! Tedd félre most egy kicsit a pasitémát, ne ez legyen a fókuszban, hanem az, hogy minek örülhetsz, mi az, ami élvezetet adhat neked! Keresd meg mindazt a jót, amiben most megélheted, hogy NŐ vagy! Erre figyelj, ne pedig a magukat elengedő, besavanyodó vénkisasszonyokra! Ez nem azt jelenti, hogy minden nő az, akinek nincs kedvese, hanem hogy minden magányos nő az, aki az élet élvezete helyett önsajnál és panaszkodik. Te ne tartozz ezek közé!

És meglátod, ha az öröm és a nőiség megélésébe energiát raksz, akkor annak meglesznek a törvényszerű következményei! Hajrá, előre az önismeret és az önépítés útján! Fel a mellel!

Soma Mamagésa

Tipp: Somának a következő e-mail címre írhattok: soma@nlcafe.hu

Ha inkább személyesen beszélnéd meg problémáidat Somával (és vállalod, hogy a beszélgetésről készült anyag – amelyben személyed természetesen titokban marad – bekerül a Nők Lapja magazinba), akkor erre a címre írj: somaval@nlcafe.hu
Bővebb információért kattints ide! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top