Aktuális

Nem kívánom a szexet!

A férjemmel való kapcsolatom álomszerűen indult közel tíz évvel ezelőtt. Pótolhatatlan egyéniség, viszont szexuális életünk egyáltalán nincs, és ha teljesen őszintének kell lennem, nekem nem is hiányzik.

Kedves Soma!

Végre elszántam magam, hogy tanácsot kérjek tőled. A lelkem mélyén már régóta tudom, hogy segítségre lenne szükségem. Kétszer már jártam pszichológusnál, de nem jutottam semmire. Talán ez az én hibám is, mert rettentő nagy munka lett volna.

Depresszióra hajlamos ember vagyok, az volt az anyám is, és emiatt keserű is volt a gyermekkorom, nem volt túl jó anya. A nagymamám viszont igazi nő, igazi anya. Ha választhatnék, szeretnék olyan anya lenni, mint ő. De persze tudom, hogy nem választhatok, csak harcolhatok.
Van egy húsz hónapos kislányom, egy csodálatos férjem. Az lettem, amit gyermekkoromban megálmodtam, művészemberek vagyunk mind a ketten.
Férjemmel való kapcsolatom álomszerűen indult közel tíz évvel ezelőtt. Pótolhatatlan egyéniség, viszont szexuális életünk egyáltalán nincs, és ha teljesen őszintének kell lennem, nekem nem is hiányzik. Foghatom a gyermekvállalásra, de ez előbb kezdődött, talán a hosszú együtt töltött idő az oka. Talán az, hogy egyikünk sem harcol. Milliószor megbeszéltük, hogy ez így nem jó (soha mást nem kívántam, nem arról van szó, hogy nem vonzódom hozzá), de azt hiszem, tennünk kell érte. Elhatároztam, hogy csábító fehérneműbe bújok, és mikor a lányom elaludt, meghódítom újra. De mesterkéltnek éreztem, nem tettem. Különben is: arra vágyom, hogy ő hódítson meg! Az, hogy elhagyom őt, meg sem fordul a fejemben, mert őt az ég nekem teremtette, erről semmi kétségem.
Kell lennie valami megoldásnak!
Vonzónak találom magam, az alakomat teljesen visszanyertem. Csak néha hagyom el magam, amikor elönt a reménytelenség. Ilyenkor mindent a férjem nyakába zúdítok. Bűnbakot keresek, sőt megfigyeltem, hogy hajlamos vagyok még arra is, hogy az én félelmeimet, rossz tulajdonságaimat is rávetítsem.

Kérlek, hogy tégy egy kicsit helyre, nagyon boldoggá tennél a tanácsaiddal!

Tisztelettel és szeretettel: Viki

Tipp: Somának a következő e-mail címre írhattok: soma@nlcafe.hu

 

Kedves Viki!

Azt írod: „Ha választhatnék, szeretnék olyan anya lenni, mint ő. De persze tudom, hogy nem választhatok, csak harcolhatok.” Hát ezt a csacsiságot meg honnan vetted? Mi az, hogy nem választhatsz? Akkor szerinted minden determinált, kőbe vésett? És mi van a szabad akarattal, amely évezredek óta a leginkább izgat minden gondolkodó embert?
Fantasztikus, hogy gyermekkorodtól kezdve egy igazi anyai, női mintát is kaptál a nagymamád személyében! Ez hatalmas ajándék! Azt jelenti, hogy egészen pici korodtól kezdve, amikor a személyiséged alapjai lerakódtak, már láttad, tapasztaltad azt a mintát, amelyet sokkal könnyebben aktiválhatsz, mint az, aki ilyet egyáltalán nem élt meg.
Nem kérdés, hogy van választásod! És persze nemcsak ebben, de minden másban is, akár a depresszió vagy a szexualitásod megélésében.
Már sokszor írtam, hogy spirituális szempontból háromféle ember van: alvó, felébredt és a kettő között levő, az ébredező. Az „alvó” ember nem tudja, miért történnek vele a dolgok, így ő maga nem is felelős az életéért. Épp emiatt mindig valaki más a hibás a vele történtekért. Az ilyen emberek jellemzője, hogy kifelé hárítanak, és gyermekemberként másoktól várják a megoldásokat. Ha tehát aktiválod a depressziódat, azt csakis magadnak köszönheted! Hajlamokat örökölhetünk, de hogy ezek a hajlamok életre kelnek-e, ahhoz a mi életünk, érzéseink, gondolkodásunk kell. Ezernyi segítő technika van már arra, hogy segítsünk magunkon. Az borzasztóan kevés, hogy kétszer már jártál pszichológusnál. Igen, igazad van, komoly változást és változtatást megélni valóban nagy munka. Többször mondtam már, hasonlatos ez, mint egy nyelvet megtanulni. Hónapokon át kell következetesen gyakorolni, energiát fektetni bele. És mindenkinek magának kell akarni, tenni érte! Neked ez nemcsak magad miatt lenne fontos, de a férjed, családod és főképp a lányod miatt is, akit a kisugárzásoddal is tanítasz.
A kineziológia és a Hellinger-terápia gyorsabban segít, mint a pszichológia, de véleményem szerint mindenkinek magának kell megtalálnia a segítő módszerét. Ha megvan, érdemes még más gyógymódokkal ötvözni, én például mind a hármat használom.

Fórumajánló:
Szex nélkül meddig? »
Szex elégedettség »
Mennyit számít a szex? »
Szex hármasban »

További cikkek a témában:
Ha párod nem vágyik a szexre »
Gerjeszd be a pasid! »
Szex? Bármikor jöhet! »
Kevés a szex! »

Amikor egy fiatal férfiban/nőben nincs vágy a szexualitás, a szeretkezés iránt, az azt jelenti, hogy valamilyen energia blokkolva van benne. Egészséges, azaz normális esetben fiatal és középkorú embereknél az ösztönenergia az egyik legerősebb hajtóerő. (A három bécsi pszichológiai iskola fővonala erről így vélekedett: Freud szerint a szexualitás, Adler szerint a hatalomvágy, Frankl szerint az értelemvágy a fő vezérlőnk. Én úgy gondolom, hogy mindegyik ott van, és még sok minden más is.)
A lényeg az, hogy teljesen jól látod, valami nincs rendjén, ha neked már évek óta nem hiányzik a szex. Az természetes, hogy vannak úgynevezett aszexuális periódusaink, ahogyan az is az, hogy a szülés után egy darabig nem vágyakozik a nő. (Bár nálam ilyen nem volt.) De ha te már egy jó ideje a baba előtt sem kívántad, ott már hosszabb időről van szó. Túl hosszú időről… És ez bizonyára nem jó érzés a férjednek sem. Arról nem is beszélve, hogy a blokkolt energiák meg is betegíthetnek!
Mindenképpen tenned kell tehát azért, hogy megéld a nőiséged és felszámold a szexualitás miatti stresszedet! Ehhez a szexi fehérnemű kevés, belülről kell elindulni! Mindenképpen ajánlom a már említett módszereket! Le kell ásni a tudat alá, le, egészen a lélekig! Érdemes a családból hozott energiákat és mintákat is megismerni! (A családállítás ebben fog segíteni.)
A legelső, amit mindenképpen tudatosítanod kell magadban, hogy van választásod! Művészként érdemes a jobb agyféltekés tevékenységeket is segítségül hívni! Nem tudom, mivel foglalkozol, de önmagunk gyógyítása céljából bárki elindulhat bármelyik úton. Ajánlom, hogy fesd, rajzold, szobrászkodd ki magadból tudatosan a görcsöt, a blokkot, amely eltorlaszolja az energiák áramlását. (A szexcsakra az ágyék fölött, a köldök alatt van, és egyébként épp a torok, avagy az önkifejezés energiaközponttal van összeköttetésben.)
Alkalmazhatsz nonverbális technikákat, gyógyíthatod magad tánccal is. (A hastáncot külön ajánlom neked.)

A jövő héten, június 17-én indul a 3. Nemzetközi Istennő Fesztivál, amelyet a figyelmedbe ajánlok. Nyilván tudod, hogy valamennyiünk kollektív tudattalanjában ott élnek az ősi minták, lenyomatok, archetípusok, amelyekhez bármikor tudatosan is le tudunk nyúlni, energiát szabadítva fel ezzel a mélyből. Az istennők előhívhatók bármelyikünkből, csak meg kell szólítani őket. Én az elmúlt hónapokban nagyon sokszor kértem a görög mitológia egyik sebezhetetlen szűz istennőjének, Artemisznek a segítségét. (Ő egyébként a vadászat és a Hold istennője, a független női lélek megtestesítője. Ő a „megállok a magam lábán is” biztonságát jelenti egy nőben. Ez a lélekrész teszi lehetővé, hogy férfiak nélkül is teljes embernek érezhessük magukat, s feloldódjunk munkánkban, követhessük céljainkat. Amikor úgy érzem, hogy túlzottan kezdek függeni valakitől vagy valamitől, vagy egyszerűen olyan szakaszban van az életem, amikor naponta tizenórákat kell végigdolgoznom vagy tanulnom, Artemisz segítségét kérem. Megpróbálok azonban éberen ügyelni arra, hogy egyetlen archetípus se torzítsa személyiségemet a túlzott jelenlétével. De vannak periódusok, amikor egy-egy vonásnak dominánsabban kell jelen lenni életünkben. (Egy húsz hónapos baba mellett az anyaság megélésének dominanciája nálad most természetszerűen ilyen.)
Viszont jelenleg igen nagy szükséged lenne a vénuszi erők felébresztésére! Külön ajánlom neked a fesztivál pénteki napját, melynek címe: „Utazás Epona kancájának nyergében”. Délelőtt előadásokat hallhatsz a női nemi szervről, szexualitásról, délutántól pedig workshopok, szertartások segítenek a szexuális energiák felszabadításában. Ehhez hozzátartozik a múlt sérelmeinek elengedése és az öröm, a gyönyör felé való tudatos megnyílás is.

Szóval ha változtatni akarsz, akkor tessék minél több vonalon, szinten elindulni, tenni kell érte! Kérd, vágyd, imádkozz érte, programozd, vizualizáld, hidd! Oldasd magad, „mágiázz”, vedd kezedbe az életed! A szexuális energiáid felszabadítása nem csak a nemi életedre fog kihatni.
Ki fognak nyílni a színek, ízek, szagok, illatok, megelevenedő képeslap lesz az élet. Mint tél után a tavasz… Talán még az anyádat is jobban meg fogod érteni…

Sok-sok örömöt!

Soma Mamagésa

Ha inkább személyesen beszélnéd meg problémáidat Somával (és vállalod, hogy a beszélgetésről készült anyag – amelyben személyed természetesen titokban marad – bekerül a Nők Lapja magazinba), akkor erre a címre írj: somaval@nlcafe.hu
Bővebb információért kattints ide! »

Szex.lap.hu »
Kineziológia.lap.hu »
Házasság.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top