Aktuális

Milyen motívumot tetováltassak magamra? – Soma Mamagésa válaszol

Régóta szeretnék már tetoválást, de nem tudom, milyen mintát válasszak. Vajon a csillagjegy mennyire befolyásolja azt, hogy milyen motívum illik hozzám?

Kedves Soma!

Régóta szeretnék tetoválást, de nem a divat miatt. Számomra ez az önkifejezést jelenti.

A mintával viszont bajban vagyok. Mivel ez egy életre megmarad, olyat szeretnék, amit később sem fogok megutálni, megbánni. Nyilván minden mintának sajátos jelentése van, ezért sokat gondolkoztam azon, vajon a csillagjegyünk mennyiben befolyásolja a minta kiválasztását. Én Nyilas vagyok, a kínai horoszkópom pedig Tigris.

Kíváncsi lennék a véleményedre.

Köszönettel:
Timi

Milyen motívumot tetováltassak magamra? - Soma Mamagésa válaszol
 Tipp: Somának a következő e-mail címre írhattok: soma@nlcafe.hu

 

Kedves Timi!

Milyen motívumot tetováltassak magamra? - Soma Mamagésa válaszolEzen a témán már én is többször agyaltam. Négy testvéremből háromnak van tetoválása (sőt az egyik tetovál is), és az idén egy, ebben a témában megjelent könyvben (Singer Magdi: Lelke rajta – A tetoválás pszichológiája) hosszan nyilatkoztam is a témával kapcsolatban.

Biztos vagyok benne, hogy a tetoválás rengeteg embert segít az individualizálódásban, az egyediség megélésében. Különösen, ha az illető nem a szalonban levő 30 mintázatból választott, hanem tudatosan keresett-kutatott, tehát megtalálta a maga kis szimbólumát, vagy úgy hiszi, hogy megtalálta. De az elhiteti magával, hogy különleges, aki csak megy a többi után, ezzel segítve önmaga felvállalását. Ad egy kapaszkodót az a tudat, hogy ettől különlegesek vagyunk. Jellegzetessé tesz, különlegessé. Kiemel a tömegből. Nyilván te is különleges rajzot vagy szimbólumot keresel, olyat, ami tényleg a tiéd.

Úgy gondolom, elsőként izgalmas lehet arra választ kapni, hogy mi motivál téged abban, hogy tetoválásod legyen. Sokaknál azt tapasztaltam, hogy a tetoválás segített saját maga felvállalásában, különösen akkor, ha az illető szigorú polgári értékeket közvetítő családból jött. Akár az első lépés is lehet ez a leválásban. Ez az én testem, az én életem, és ezzel is kinyilvánítom, hogy nem érdekel, ti mit gondoltok rólam, mert én nem vagyok birtokolható. Lázadás, deviancia, a másság felvállalása. (Lehet, hogy nekem azért sem jutott soha eszembe a tetoválás, mert éppen az ellen kellett küzdenem kamaszkoromban, hogy ne legyek annyira különleges. Talán ha nincs ilyen feltűnően bodros hajam, vagy nem ekkorák a melleim, vagy nem vagyok ennyire exhibicionista, akkor vágytam volna arra, hogy kitűnjek.)

Láttam viszont olyanokat is, akiben volt egy tudatos vagy tudattalan vonzódás valami erőt adó szimbólumhoz. Ez valamiféle mágia. Azt tudjuk jól, hogy a szimbólumokban milyen hatalmas energia van. Egy jól megválasztott jelképhez nyúlva óriási energiákat szabadíthatunk fel. Hitler pontosan tudta, hogy mit kell választania, a szvasztika több ezer éves indiai szimbólum. Terápiában is lehet alkalmazni, szimbólumterápiával is dolgozik többek között a kineziológia és sok pszichológus. (A pránanadiban távgyógyítani is lehet jelképekkel.) Egy minta kiválasztása lehet akár tudatos, akár tudattalan vonzódás. Azt érzed, hogy neked az a valami kell, ami aztán folyamatos erőt adó generátor lehet. Mágikus erőt tulajdoníthatsz neki, talizmánként viselheted, amely megvédelmez, óv minden bajtól. Ahogyan kicsi gyerekekre egyes országokban feltesznek valamit (egy karkötőt, egy nyakláncot), hogy megvédjék a szellemektől, úgy egy tetoválás is betöltheti ezt a szerepet. Azt azonban csak te tudhatod, hogy mi kerüljön a testedre, talán a meditáció lehet ebben a segítségedre. (Ezzel kapcsolatban már többször ajánlottam a Bumerángtechnika című írásomat, most neked ismét.)

Milyen motívumot tetováltassak magamra? - Soma Mamagésa válaszolA jelek, rajzolatok bőrbe égetésével kapcsolatban el kell, hogy mondjam, látok az egészben valamiféle kapaszkodást is. Vannak, akik félnek attól, hogy örökre ott marad, de van, aki meg pont azért választja, hogy megfogódzkodhasson valamiben. Valami, ami megbízhatóan állandó. Valami az ősbiztonságból, olyan, mint Odüsszeusznak a hajóárboc, amelyhez kiköttette magát a szirének ellen.

Azt is meg kell jegyeznem a tetoválással kapcsolatban, hogy benne van a fájdalom tűrésének a megmutatása is. Ne felejtsük el, hogy a tetoválás nagyon fájdalmas dolog. Állítólag a hónalj és a térdkalács a legérzékenyebb területek. Akik ezeken a testrészeken tetováltatják magukat, azok büszkén mutogatják, hogy ilyen belevalóak, ennyire tűrik a fájdalmat. Gondolj bele: mikor igényled a fájdalmat fizikai szinten, mikor rendezed be magadnak? Talán amikor a lelked is fáj? Én azt gondolom: biztos, hogy van analógia. Ahogy kint, úgy bent. Egyensúlyra törekszünk. A három sík, a fizikai, az érzelmi és a szellemi sík állandó együttműködésben van. Rengeteg izgalmas önismereti kérdést vet fel a tetoválás…

Kérdésedre, miszerint a csillagjegyünk befolyásolja-e ezt a döntést, a válaszom egyszerű: mivel az összefüggések birodalmában élünk, minden hatással van mindenre. A horoszkópod, a személyiséged, a múltad és a jelened, a környezeted, a temperamentumod, a kapcsolataid mind befolyásolják a döntésedet. Még egyszer mondom, amit a tetoválással kapcsolatban érdemes végiggondolnod, az az, hogy mi a motivációd. Mi az, amit csak ezáltal kaphatsz meg, mit vársz tőle?

Jó befelé utazást, izgalmas meglátásokat és éber döntést kívánok!

Soma Mamagésa

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top