Szabadidő

Majdnem híres

1973: a 15 éves William zenekritikákat írogat az iskolai lap számára. Egy nap megcsörren a telefon... A hívás és egyben egy óriási lehetõség a Rolling Stone magazintól jött. Williamet interjúkészítésre kérik fel egy nagy jövõ elõtt álló zenekar, a Stillwater tagjaival.

A zeneőrült fiú habozás nélkül vállalja a feladatot, hogy elkísérje a bandát turnéjára, még anyja tiltakozása ellenére is. Ám az út nem úgy alakul, ahogy azt a kezdő riporter elképzelte. A zenekar egyik „rockmúzsája”, Penny Lane révén egyre közelebb kerül a tűzhöz. A tárgyilagos szemlélőből szereplő lesz: egy sztárcsapat életének, titkainak, konfliktusainak ismerőjévé és megértőjévé válik.

A film ebben a „szex, drog és rock and roll – cirkuszban” felnőtté érő srác története, amely nem más, mint az író-rendező Cameron Crowe fiatalságának elmesélője és „szerelmeslevele” a zenéhez. Végre egy olyan filmet láthatunk, ami után a mozi közönsége még a stáblistát is elgondolkodva nézi végig, és olyan pillanatokat él át, amikor Crowe szavaival élve „…kortalan, időtlen az ember, és visszahúzódik saját kis magánuniverzumába.”

Színes, feliratos amerikai vígjáték/zenés film

Rendező: Cameron Crowe

Szereplők: Crudup, Frances McDormand, Kate Hudson, Jason Lee, Patrick Fugit

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top