Szabadidő

Hogyan vásároljunk Tunéziában?

Tunéziában a vásárlás igazi mûvészeti élmény, márcsak azért is, mert rendkívül fejlett a kézmûvesipar. Az utcán szinte minden eladó.

A vásárló utcában bármit meglelünk a szőnyegektől a madárkalitkákig, s ezek árai nem szigorúan megszabottak. Medinában (az öreg városban) találhatjuk azt a piacot, ahol tapasztalhatjuk a vásárlás minden fortélyát. A tunéz árusok számára a külföldiekkel való kereskedésnek is nagy hagyományai vannak.

Ha igazán szemfülesek vagyunk, és a sok csillogó holmi közt meglátjuk az igazán értékeset, ami tetszik nekünk, és ehhez még párosítjuk a humorérzékünket is, akkor a vásárlás igazi élvezetet nyújthat számunkra.

Az alkudozás szinte kötelező és mindkét fél számára remek játék. A választás a végén úgyis a miénk: vásárolunk-e fából faragott salátás tálat vagy vázát, lámpát, nyakláncot, karperecet, esetleg valami egyéb kézzel készült gyönyörűséget. S amíg ez kiderül, szórakozzunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top