Szabadidő

Tojásfestés

A keményre fõtt tojásokat a forró vízbõl kivéve töröljük szárazra, és a még meleg tojásokra zsírkrétával mintákat rajzolhatunk. De csinálhatjuk másképpen is...

Mégpedig úgy, hogy a meleg tojásokra tortagyertyával kis hullámvonalakat, pöttyöket, tulipánt írunk, és utána hideg festékoldatba tesszük őket. Ez adja a mintát, ugyanis a viasszal borított részt nem fogja be a festék.

Gyönyörű tojásokat készíthetünk úgy is, ha az előzőleg beragasztózott tojást apró gyöngyökkel rakjuk ki, vagy egyszerűen azokba belehempergetjük. Fonallal, spárgával is körbetekerhetjük. Ezt fokozhatjuk, ha előzőleg pár szálat (esetleg több színt) összefonunk. Jópofa nyuszikákat is készíthetünk a főtt tojásokból, ha kartonból nyuszifüleket ragasztunk rájuk, filctollal nagy szemeket rajzolunk, s fonalból bajuszt csinálunk. Ha hatot vagy tizenkettőt készítünk, már érdemes egy tojástartóba beleültetni őket, melynek a vállalkozó kedvű apukák kereket gyárthatnak, és e busszal, kisvonattal indulhat a nyuszicsalád az ünnepi asztalra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top