Szabadidő

Szentivánéji álom

A Szentivánéji álomban nincsenek fõhösök, ahogy fõ- és mellékcselekmény sincs. Ebben a fantasztikus színjátékban nem történik semmi különös. Vagy mégis...?

Szerelemelegy

Theseus herceg arra vár, hogy oltárhoz vezesse a karddal kért Hippolytát, s néhány nap elteltével meg is teszi. Hat kézműves műkedvelő színielőadással akar fellépni a hercegi lagzin, próbálják a darabot és elő is adják. Négy fiatal szerelmes addig-addig váltogatja a helyét, míg végül két pár lesz belőlük. A tündérkirály és a tündérkirályné előbb veszekszik, aztán összebékül. Vérszegény kis mese külön-külön mind a négy – de együttesük, ahogy képtelenül és szemérmetlenül elkeverednek egymásban; mitologikus költői kép, tömény és édesded abszurdum. Mint a szerelem…

Mi a szerelem?

A szerelem: minden. Államügy, magánügy, elemi csapás és természeti csoda. Élet és művészet, káprázat és való, egység és sokféleség, állapot és mozgás. Egyszóval átváltozás. Így mondja Ovidius.

Más szóval: elváltozás. Így mutatja be Shakespeare.

Az előadás a Várszínházban 16-án 19.00 órakor tekinthető meg.

Cím:Budapest I., Várszínház u. 1-3.

Tel.: 06-1-375-86-49

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top