Szabadidő

Hortobágyi pásztortál

Ki tudná megszámlálni, hogy a legismertebbeken kívül, hány különleges eledel gazdagítja még hazánk konyhamûvészetét? Jó lenne, ha ezek nem merülnének feledésbe. Most a Hortobágy egyik jellegzetes ételével ismerkedünk meg.

Elkészítés:

Zsíron megpirítunk 1 fej kockára vágott hagymát, ráteszünk 20 deka tarhonyát, és kevergetve addig pirítjuk, amíg a tészta is színt kap. Megszórjuk pirospaprikával, ráteszünk 2 apróra vágott zöldpaprikát, 1 meghámozott paradicsomot, és 2 felkockázott nagy burgonyát. Hozzáadunk 20 deka karikára vágott kolbászt, sóval, borssal, fokhagymával, cseresznyepaprikával ízesítjük, és kis ideig együtt pároljuk. Utána felöntjük vízzel (a tarhonya térfogatának másfélszeresével) , egyszer megkavarjuk, azután már csak rázogatjuk a bográcsot, és készre pároljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése