Szabadidő

Hortobágyi pásztortál

Ki tudná megszámlálni, hogy a legismertebbeken kívül, hány különleges eledel gazdagítja még hazánk konyhamûvészetét? Jó lenne, ha ezek nem merülnének feledésbe. Most a Hortobágy egyik jellegzetes ételével ismerkedünk meg.

Elkészítés:

Zsíron megpirítunk 1 fej kockára vágott hagymát, ráteszünk 20 deka tarhonyát, és kevergetve addig pirítjuk, amíg a tészta is színt kap. Megszórjuk pirospaprikával, ráteszünk 2 apróra vágott zöldpaprikát, 1 meghámozott paradicsomot, és 2 felkockázott nagy burgonyát. Hozzáadunk 20 deka karikára vágott kolbászt, sóval, borssal, fokhagymával, cseresznyepaprikával ízesítjük, és kis ideig együtt pároljuk. Utána felöntjük vízzel (a tarhonya térfogatának másfélszeresével) , egyszer megkavarjuk, azután már csak rázogatjuk a bográcsot, és készre pároljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top