Szabadidő

Tóték

Tótékhoz kétheti üdülésre betoppan az orosz fronton harcoló fiuk parancsnoka. A család igyekszik az Õrnagy kedvében járni, hogy cserébe a fiú is kedvezményekben részesüljön.

Tragikus és egyben groteszk is, ahogy Tóték lesik az Őrnagy kívánságait, aki forma szerint ugyan szerényen és udvariasan viselkedik, de valójában sértődékeny idegbeteg; kényes a szagokra és a zajokra, zavarja a házigazda termete, de minde-nekelőtt a tétlenség, amely módot ad a gondolkodásra. Értelmetlen, de lázas tevékenységbe fognak: kartonból dobozokat vágnak, és hajtogatnak…

“Ha igaz, hogy életünk a remény és reménytelenség ingajátéka, akkor maga a létezés nem abszurd, csak azzá válhat bizonyos helyzetekben, korszakokban, időpontokban. Amikor már reménytelenül cselekszünk, akkor az a cselekvés abszurd. Én azt vallom – és ezt példázza a Tóték – , hogy az ember egyetlen kiútja a tett.” – írja a modern magyar drámairodalom atyja, Örkény István, a mű olvasóhoz címzett, előszavában.

Szereplők: Incze József, Bács Ferenc, Molnár Zsuzsa, Rácz Brigitta

Cím: Soproni Petőfi Színház, Sopron, Petőfi tér 1., az előadások szombaton is és vasárnap is este 7 órakor kezdődnek.

Telefonszám: (06-99) 511-700 vagy 511-731

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top