Szabadidő

Szegedi betyárleves

Ki tudná megszámlálni, hogy a legismertebb specialitásokon kívül hány különleges eledel gazdagítja még hazánk konyhamûvészetét? Jó lenne, ha nem mennének feledésbe. Most Szeged egyik jellegzetes ételével ismerkedünk meg.

A szegedi betyárleves elkészítése: 





15 deka kockára vágott szalonnát kiolvasztunk, finomra vágott hagymát pirítunk rajta, majd megszórjuk pirospaprikával, és ráteszünk 60 deka felkockázott, megmosott bárányhúst. Sóval, borssal, tört fokhagymával fűszerezzük, és rövid lében puhára pároljuk, apránként 2 dl vörösbort és vizet öntve alá. Ha a hús megpuhul, zsírjára pirítjuk, fél csokor finomra vágott petrezselyemzöldet teszünk rá, és felöntjük vízzel. Amikor felforr, szükség szerint utófűszerezzük, és lebbencstésztát főzünk bele.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése