Szabadidő

Chazz Palminteri

50. születésnapját ünnepelheti ma Chazz Palminteri amerikai színész, akit a Bronxi mese fõhõseként ismerhetünk, és aki a nemrég bemutatott Zûrzavar címû film egyik fõszereplõje.

Zűrzavar

Anthony Drazan filmje maróan szatirikus, mélyen emberi történet az élet értelmének kereséséről korunk erkölcsi zűrzavarában.

Eddie (Sean Penn) befolyásos casting igazgató, aki viharos, mégis meglehetősen tartalmatlan életének értelmét kutatja. Flancos hollywoodi lakóparkban lakik pedáns és elbűvölő ützlettársával, Mickey-vel (Kevin Spacey), aki feleségét és fiát “piheni ki” nála. Gondtalan életükben gyakran osztozik két másik barát: a kifinomult modorú hollywoodi színész, Artie (Garry Shandling) és a kétségbeesett, kissé zavaros színészjelölt, Phil (Chazz Palminteri). Ehhez az exkluzív kancsapathoz csatlakozik három – szintén sodródó, egymástól teljesen különböző háttérrel rendelkező – nő. A menő és szép Darlene (Robin Wright Penn) egyszerre fut Eddie-vel és Mickey-vel. Donnát (Anna Paquin), a kiskorú, elhagyott gyermeket Artie “megőrzendő csomagként” barátaira bízza. Bonnie pedig (Meg Ryan), a kedves, de megtaposott táncosnő és luxus-prostituált Phillel való összezördülésével váratlan események láncolatát indítja el.

Eddie és barátai tovább folytatják a mániákus élvhajhászást, míg a sorssal, dekadenciával, sőt, a halállal való szembesülés következtében Eddie a felszín alatt magába nem néz, és fel nem fedezi, hogy neki is van lelke.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top