Szabadidő

Chow Yun-Fat

Ma ünnepli 46. születésnapját Chow Yun-Fat, a hongkongi születési színész, akit egyre több hollywoodi produkcióból ismerhetünk.

Gyilkosok gyilkosa, Mocskos zsaruk, Anna és a király című nagysikerű filmek fűződnek a nevéhez. A tavalyi év sikerfilmje, a legjobb nem angol nyelvű film kategória győztese, a Tigris és sárkány főszerepe is az övé.

A filmről: Tigris és sárkány

Azok a harcosok, akik a Vudan-hegy szerzeteseitől tanulják a fegyverforgatás fortélyait, szinte legyőzhetetlenek: csodás képességeiket messze földön féltik, és tisztelik. Ám Li hátat szeretne fordítani az örök harcnak, és elajándékozza híres kardját, a Jade Rókát. A kardot azonban elrabolják, és Li úgy érzi, az ő feladata, hogy ne engedje illetéktelen kezekbe jutni a legendás fegyvert. Társnője, a testőr Su Lien kíséretében indul a rabló nyomába, aki – legnagyobb meglepetésükre – méltó ellenfele a Vudan-hegy neveltjeinek. És még nagyobb meglepetésükre az ellenfél nő.

A különös sorsú lány becsapja mindkettőjüket: tanítványukul szegődik, majd újra kereket old; egyikük sem tudja, barátjuk vagy ellenségük-e.

Li azonban nemcsak azt képtelen eldönteni, ki a halálos ellensége. Azt sem tudja, melyiküket, ellenségét vagy szövetségesét választaná, ha végre tényleg felhagyhatna a katonáskodással…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top