Szabadidő

Túró Rudi

Ki ne ismerné a Túró Rudit? A pöttyöset, a barackosat, a csokisat, az epreset...? Mai receptajánlatunk segít, hogy házilag is elkészíthessük ezt a finomságot, ami egy kicsit más, mint amit megszoktunk, de nagyon finom!

A Túró Rudi elkészítése

Tészta: 17 deka liszt, késhegynyi szódabikarbóna, 10 deka margarin, 1 evőkanál porcukor, 1 evőkanál kakaópor, 1 tojássárgája, 1 dl tejföl. Ezeket összegyúrjuk, kétfelé vesszük, zsírpapírral kibélelt őzgerinc formába tesszük.

Töltelék: 50 deka túró, 25 deka porcukor, 4 evőkanál búzadara, 4 tojássárgája, 2 csomag vaníliás cukor, és a tésztával kibélelt formába tesszük. A tészta szélét ráhajtjuk. Lassú tűznél 35-40 percig sütjük. Kihűlés után kiborítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és a csokimázzal leöntjük.

Csokimáz: 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál cukor, kevés víz. Simára keverjük, tűzön sűrűre főzzük. Majd beleteszünk 3 deka vajat. Azonnal a tésztára öntjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top