nlc.hu
Szabadidő
Holland ízek itthon is

Holland ízek itthon is

Nem kell feltétlenül Hollandiába utaznunk ahhoz, hogy megismerkedjünk néhány különleges étellel. A hozzávalókat könnyen beszerezhetjük, mindössze egy kis idõre, jól mûködõ ízlelõszervekre és egy kis kezdeményezõkészségre van szükség. Jó étvágyat!

Stampot

Hozzávalók:

  • 5 db burgonya (közepes méretű, hámozott, kockára vágott)
  • 2 csésze spenót (apró darabokra vágva)
  • 1 leveseskanál vaj
  • só és bors ízlés szerint

    Főzzük a burgonyát forró vízben, és kb. 3 perccel azelőtt, hogy elkészülne, adjuk hozzá a spenótot. Mikor mindkettő megfőtt, öntsük ki a vizet és tegyük vissza a zöldséget a fazékba. Adjuk hozzá a vajat, sót és borsot. Lassan keverjük, amíg a hozzávalók elegyednek. Kolbásszal tálaljuk.

    Pindasaus (mogyorószósz):

    Hozzávalók:

  • 2 leveseskanál olaj
  • 2-3 teáskanál kömény
  • 1 vöröshagyma
  • 2 fokhagyma (felvágva)
  • 300g mogyoróvaj
  • 300g ketchup
  • tej vagy víz
  • 1 teáskanál gyömbérpor

    Melegítsük fel az olajat, és adjuk hozzá a köményt. Főzzük két percig, majd jöhet a kétféle hagyma. Főzzük újabb öt percig, ezután tegyük bele a mogyoróvajat. Újból főzzük pár percig, és adjuk hozzá a ketchupot, majd a tejet (vizet) a kívánt állagig, ezután pedig fejezzük be a gyömbérpor belekeverésével. Hasábburgonyával a legfinomabb!

  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top