Stampot
Hozzávalók:
Főzzük a burgonyát forró vízben, és kb. 3 perccel azelőtt, hogy elkészülne, adjuk hozzá a spenótot. Mikor mindkettő megfőtt, öntsük ki a vizet és tegyük vissza a zöldséget a fazékba. Adjuk hozzá a vajat, sót és borsot. Lassan keverjük, amíg a hozzávalók elegyednek. Kolbásszal tálaljuk.
Pindasaus (mogyorószósz):
Hozzávalók:
Melegítsük fel az olajat, és adjuk hozzá a köményt. Főzzük két percig, majd jöhet a kétféle hagyma. Főzzük újabb öt percig, ezután tegyük bele a mogyoróvajat. Újból főzzük pár percig, és adjuk hozzá a ketchupot, majd a tejet (vizet) a kívánt állagig, ezután pedig fejezzük be a gyömbérpor belekeverésével. Hasábburgonyával a legfinomabb!