Szabadidő

Londoni finomság

Hétvégi ajánlatunk édesszájúaknak a több, mint 100 éve ismert Londoni sütemény.

Londoni sütemény

Hozzávalók és elkészítés:

Negyed kilogramm hámozott mandulát csíkokra vágunk, felverünk 4 tojásfehérjét kemény habbá, beleszórjuk a mandulát, és hozzáteszünk negyed kiló porcukrot. Ezután a masszát áttesszük egy tűzálló edénybe, addig főzzük kevergetve magas lángon, míg olyan sűrű nem lesz, hogy éppen nem folyik. Majd ostyalapokat teszünk egy tepsibe, rárakjuk kávéskanállal a masszát(a kanalat előtte mártsuk forró vízbe), majd nem túl forró sütőben lassan halványra sütjük, és csak meglangyosodva szedjük ki a tepsiből.

Ha kihűlt a sütemény, a közepébe tegyünk lekvárt, és igyunk hozzá teát angol módra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top