Szabadidő

Gyere velünk a Városligetbe!

A Nemzetközi Gyermekmentõ Szolgálat - a Coca-Cola és a Nõk Lapja támogatásával - idén is megrendezi ingyenes gyermeknapi rendezvénysorozatát a Városligetben. A gyerekek és a szülõk az egész Városligetet birtokba vehetik: összesen huszonöt helyszínen zenés mûsorok, játékok, vetélkedõk, koncertek, sportversenyek szórakoztatják az idelátogatókat.

Programok

Napozórét:

A Nők Lapja és a Coca-Cola közös helyszínén alkotóház, arcfestők, mászófal, ugráló várak, óriáscsúszda, élő csocsó, sok ajándék és meglepetés várja a hozzánk látogató gyerekeket.

Petőfi Csarnok külső színpad:

Kvízjátékok Nők Lapja-, Coca-Cola- és Disney-nyereményekért, óriásbáb-show, Új Bojtorján, Dolák-Saly Róbert, Süsü, L’art pour l’art társulat, Pa-dö-dö, Gór Nagy Mária Színitanoda, Keresztes Ildikó, Roy és Ádám, United, Animal Cannibals és így tovább…

Mackózsibongó:

Kézműves foglalkozásokon gyöngyfakészítés, lószőrfonás, papírhajtogatás, óriásbábok, mese- és bábjátékok, vetélkedők, kvízjátékok.

Sportsziget:

Aerobik-, fitneszbemutatók, divat, táncshow.

Babarét:

Kisgyermekeknek pihenősziget játékokkal, szaktanácsadással.

Bohócország:

Egész napos cirkuszi és bohócprogramok, gyermekelőadásokkal tarkítva, óriásbáb- felvonulás, versenyek, fejlesztőjátékok.

Kamionszínpad:

Világzenék, jazz-, rock-, blues-, rock’n roll-együttesek kavalkádja.

Tópart:

Lampionos bevonulás a Városligeti tavon felállított színpadhoz, ahol különböző latin-amerikai táncformációkat láthatunk a gyönyörűen megvilágított Vajdahunyad vára előtt.

Plusz meglepetésként 200 db gyermeknapi mozijegy gazdára vár! Nincs más dolgod, mint venni egy eheti Nők Lapját, kitölteni az újságban található kupont, és bedobni a Városligetben felállított Nők Lapja-sátor urnájába május 27-én. A szerencsések exkluzív mozijegyeket nyerhetnek két Disney-film vetítésére.

A vetítés helyszíne:

Hollywood Multiplex Óbuda – az Eurocenter Óbuda Bevásárló és Szórakoztató Központban(III. ker., Bécsi út és Vörösvári út sarok)

A vetítés időpontja:

2001. május 27-én 16.00 és 16.30.

Állatkerti program:

Mindenki a fedélzetre! Az Állatkertben felszedi a horgonyt a Noé Aréna!

Május 27-én vasárnap, Gyermeknapon 11 órakor Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter indítja első útjára ezt a különleges bárkát egy üveg pezsgővel (ahogy ez minden valamire való hajónál szokás).

Ez a világ első Noé Arénája:

– az Állatkertben van és nem az állatkert van benne,

– nem vízen úszik, hanem egy egy 1200 négyzetméteres dombra épület és nem dokkban, hanem a Pálmaház mellett,

– színpadán naponta kétszer az “Állatok akcióban” vannak (tudomásunk szerint Noénál az utasok csak utaztak és nem szerepeltek),

– 14 méteres az árbóca (nem törve lóg…),

– orrán büszkén szárnyal Mónus Béla hatalmas, 3 méteres szárnyfesztávú Főnixmadara, melyet a 40 méterre lévő tatból is megcsodálhatunk,

– akár 350, sűrűbben még több gyermek fér el a fedélzetén, az állatokról, gördeszkákról és egyebekről nem is beszélve,

– műsorszünetekben az ifjak egy 80 négyzetméternyi gördeszka-BMX-görkorcsolya pályán arénázhatnak (könyök és térdvédőt mindenki hozzon magával!),

– a Gyermeknapon az avató ünnepség után folyamatos programok (bohóctréfák, gördeszka és egyéb extrém sport bemutatók, vetélkedők, mesék, dalok és természetesen az állatok) várnak minden vén és kevésbé vén tengeri medvét.

Jó szórakozást!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top