Szabadidő

Plakátok

Plakátkiállítás a Pesti Est Caféban május 29-tõl június 8-ig, majd Pécsett az Országos Színházi Találkozó keretében június 10-tõl 17-ig.

A színházi képviselet plakátkiállítást szervez a Súgó és a Képzőművészeti Egyetem közreműködésével. A Súgó alapküldetése a színházak és a nagyközönség egymásra találásának elősegítése. Ennek szellemében tesznek kezdeményezést a színházi reklám, a plakátkultúra fellendítése érdekében. Nem titkolt céljuk, hogy összehozzák a színházi embereket és a képzőművészeket, remélve, hogy ennek a találkozásnak akár már a következő évadban szemmel látható eredményei születhetnek, melyek megjelennek majd természetes közegükben: az utcán…

Fiatal tehetségeket, friss szemléletű profikat kívántak megnyerni ügyüknek. Ezért a Képzőművészeti Egyetem Tervezőgrafika Tanszékének hallgatói között hirdettek pénzdíjas pályázatot a budapesti színházak közel húsz repertoáron lévő darabjának “plakátosítására”.

Magyarországon még sosem készült egyszerre ennyi színházi plakát: 25 grafikus több mint 60 pályaművet nyújtott be. Ezek közül az Egyetem tanáraiból és a Súgó munkatársaiból álló zsűri négy alkotást díjazott.

Helyszín:

Pesti Est Cafe (Budapest, VI., Liszt Ferenc tér), május 29. és június 8. között, valamint Pécsett az Országos Színházi Találkozó fesztiválsátrában június 10. és 17. között.

A kiállítás honlapja

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top