Szabadidő

Fiatal fotósok

Nemzetközi fotópályázat 21 évesnél fiatalabbak részére, a beérkezési határidõ: 2001. június 1, azaz még van 1 napotok fotósok!

A pályázat rövid ismertetése:

A Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP) olaszországi konferenciája során a fiatal alkotók számára is rendez kiállítást. Erre meghívják – nemzetenként létszámkorlátozás nélkül – a 21 évesnél fiatalabb alkotókat, akik két kategóriában nevezhetnek.

Pályázati feltételek:

Az 1. kategóriában a 16 évnél fiatalabb (azaz a postaküldemény feladásáig a 16. életévüket még be nem töltött) diákfotósok jelentkezhetnek. A 2. kategóriában a 16 évesnél idősebbek, de 21 évesnél fiatalabbak munkáit bírálják majd el. Aki tehát a pályaművek postázása napjáig betölti a 21. életévét, már nem vehet részt ezen a pályázaton. Egy-egy szerző négy egyedi papírképet és két képsorozatot adhat be. A képsorozatok maximum 4-4 felvételt tartalmazhatnak és témájukat tekintve összefüggőnek kell lenniük. A szerző számozással és vázlatrajzzal tüntesse fel a képes sorrendjét és esetleges elhelyezését a kiállításon. Diapozitívokkal pályázni nem lehet! A fotók minimális mérete 18×24 cm, maximális mérete 30×40 cm lehet. A maximális méretnél kisebb képeket 30×40 cm-es, világos színű kartonra (paszpartura) kell felerősíteni. A pályaművek témája kötetlen, technikája szabadon választott. Tehát fekete-fehér és színes papírképek, hagyományos ezüstlapú fotókat és digitális fényképek egyaránt szerepeltethetnek a pályázati anyagban. A fényképek hátoldalán szerepeljen nyomtatott nagybetűkkel a családnév és keresztnév, a szerző postacíme, a nevezési lappal egyezően a kép sorszáma, a fotó (vagy sorozat) címe francia, angol vagy német nyelven, valamint az, hogy mikor készült a felvétel. (Ez utóbbi adat, nem tudjuk miért kell, mert nincs időkorlátozás a beküldhető képek készítésének idejére vonatkozóan, de azért csak írják rá!)

Nevezési díj nincs.

Viszont nevezési lapot kötelező kitölteni, igényelhetô a Fényképezés a Vizuális Nevelés Szolgálatában Alapítványtól. Postacím: 1538 Budapest, Pf. 457. A pályázaton csak azok vegyenek részt, akik hozzájárulnak alkotásaik kiállításához, esetleges reprodukálásához és közléséhez a katalógusban, szerzői jogdíj fizetése nélkül. A pályázati anyag beküldhető egyénileg és ország-kollekcióban. Aki egyénileg pályázik, maga viseli a postaköltséget, kitölti a vámáru-nyilatkozatot és a nevezési lapot.

Beküldési cím: Kurt Batschinski A 9500 Villach, Nürnbergstrasse 43. Ausztria.

Aki az ország-kollekcióban kíván pályázni, annak el kell fogadnia egy hazai előzsűri döntését is, amely esetleg visszatarthat bizonyos alkotásokat, ha a magyar szakértői bizottság úgy ítéli meg, hogy a pályaművet nem javasolja a nemzetközi zsűri elé bocsátani. Az ország-kollekció kiküldési költségét és adminisztrációs teendôit a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége átvállalja az alkotóktól. Nevezési lap ebben az esetben is kell. Aki nem kíván önállóan pályázni, a következő címre küldheti – viheti -a pályaműveket május 2-ig. Mafosz 1011 Budapest, Corvin tér 8. További információk kérhetők Győri Lajostól a 201-5692-es telefonszámról hétköznapokon reggel 7-9 óra között.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top