Szabadidő

Ferri Somogyi

Ferri Somogyi magyar származású, holland színész, mindössze huszonnyolc éves, ennek ellenére az egyik leghíresebb ember szülõhazájában.

Népszerűségét annak köszönheti, hogy a legnézettebb holland szappanopera, a Jó idők, rossz idők egyik főszerepét játssza. Nagyapja árvaként jött el a század elején Magyarországról, nagyanyja pedig holland, tehát Ferri csak “negyed magyar”. Magyarul sem tud, mert apja 14 éves volt, mikor nagyapja meghalt. Programozónak tanult, és eleinte nem is akart színész lenni. Egy évig San Diegóban tanulta a szakmát, de a szerepléstől iszonyúan félt. Később “terápiaként” elment egy színésziskolába, ahol végre megnyílt a többiek előtt. Hazatérvén Hollandiába beiratkozott a maastrichti Színiakadémiára, majd egy év múlva több ügynökségnél jelentkezett. Több válogatáson vett részt, majd végül a Goede Tijden Slechte Tijden sorozatban ráosztottak egy szerepet. A sorozatban Riket játssza, aki (Ferri szerint) szimpatikus, szeretetre méltó, csendes, nyugodt figura. A közelmúltban két népszerű amerikai sorozatba is meghívták, az egyik a Baywatch, a másik pedig a The Bold and the Beautiful.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top