Szabadidő

Mark Wahlberg

A milliók számára bõgatyájú rapperként megismert Marky Mark pillanatok alatt kritikusok által is elismert Mark Wahlberg színésszé vált.

Kilenc gyermek közül a legfiatalabbként Mark Boston sötétebbik felében nőtt fel. Tizenegy éves korában szülei elváltak, ami többek között odavezetett, hogy Mark az utcán keresett vígaszt. Ebben az időszakban ítélték el két vietnami férfi megveréséért. A jelentés szerint Markot a rasszizmus motiválta, amit az is alátámasztott, hogy korábban fekete iskolatársai gyalázásáért is letartóztatták. Wahlberg tagadta a vádakat, de 45 napot így is börtönben kellett töltenie. Közben bátyja, Donnie a New Kids on the Block tagjaként megasztári státuszba lépett, lányok százezrei ragasztották poszterét a falra. Donnie írt néhány hip-hop szöveget öccsének, aki Funky Bunch nevü bandájával a háttérben albumot adott ki, és ezzel az ő karrierje is felfelé kezdett ívelni. A Wildside és a Good Vibrations óriási sláger lett. Marky Mark (mert már így hívták) rapsztár lett. Később a sajtó felfedte Mark múltját, botrány botrányt követett, és a második album sem lett akkora siker, mint a debütáló. Wahlberg próbálta levetni rosszfiú-image-ét és a színészkedés felé fordult. Filmes bemutatkozását a Renaissance Man-ben követte el. A kritikusok pozitív véleménnyel voltak róla. Ezt követően Mark több filmben is játszott, a legnagyobb siker azonban a Boogie Nights-szal jött, ahol egy tekintélyes méretekkel rendelkező pornósztárt játszott. Legutóbb a Sivatagi Cápákban és a Viharzónákban láthattuk, és ha a hírek igazak, nemsokára új albuma is a boltokba kerül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top