Szabadidő

Kenny G

Kenny G ma a világ legsikeresebb instrumentális zenésze. A híres szaxofonista több, mint 30 millió lemezt adott el eddig és számos platinalemezzel dicsekedhet.

Megkapott már minden létező nagyobb zenei díjat a Grammytől egy csillagig, ami a Hollywoodi hírességek útján hirdeti a nevét. Kenny G nem feledkezik meg a rá pályája során hatást gyakorló zenészekről sem. Ilyenek voltak például Duke Ellington vagy akár George Gershwin. Kenny Gorelick már az iskolai zenekarnak is oszlopos tagja volt szülővárosában, Seattle-ben. Az egyetemet szintén úgy végezte el, hogy mellette éjszakánként zenészként dolgozott. Első lemeze 1982-ben jelent meg, Kenny G címmel. 1988-ban már a slágerlisták csúcsáig jutott. Olyanokkal szerepelt egy színpadon, mint Aretha Franklin, Whitney Houston, Dionne Warwick, Toni Braxton, Michael Bolton, Celine Dion, Babyface és Frank Sinatra. A zenész még mindig Seattle-ben él feleségével és két gyerekével, itt szerzi zenéit, rögzíti felvételeit saját stúdiójában, golfozik és magánrepülőjét vezeti.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top