Szabadidő

Készítsünk pitypangmézet!

Gondoltad volna, hogy a szinte mindenhol nyíló kutyatej, - amibõl esetleg gyerekkorodban koszorút fontál a fejedre - akár méz alapanyaga is lehet. Ráadásul nem csupán finom, hanem kitûnõ gyógyír is mindenféle nyavalyára...

Elkészítés

3-4 marék pitypangvirágot 2 liter vízben puhára főzünk, leszűrjük, és a forró lébe másfél kiló cukrot és 2 db citrom levét keverjük. Folyamatos keverés közben olyan hosszú ideig főzzük, amíg teljesen szirupszerűvé, nyúlóssá nem válik. Ekkor üvegekbe töltjük, kihűlés után kenyérre kenhető. Jó étvágyat!

Hatások

Élettani hatásai rendkívül figyelemre méltók. Rágjuk el a virágzó pitypang szárát (kb. naponta 2-3 darabot). Ezzel megelőzhetünk különböző betegségeket, például: cukorbetegség, bőrviszketés, sömör, kiütések. Ezen felül javítja a gyomornedv kiválasztását, tisztítja a gyomrot, oldja az epekövet, szabályozza a máj és epe működését. Ásványi sókat tartalmaz, amelyek az anyagcsere betegségek gyógyításában igen fontosak.

Vértisztító hatása folytán segíti a felépülést köszvény és reuma esetén. Elmúlasztja a nyirokcsomó duzzanatokat. A pitypangméz különösen ajánlott a vesebetegeknek és mindenkinek, aki nyitott az ilyenfajta ínyencségekre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top