Szabadidő

Nyaralás tengerparton

A magyar nyaralók legtöbbször egy-egy kis üdülõfaluba utaznak, és ott töltik a nyaralásra szánt egy hetet – tíz napot. Ezért nem mindegy, milyen helyet választunk, hiszen a kínálat igazán nagy, akár szigetre, akár a szárazföldi területekre vágyunk.

Nissaki

Nissaki Korfu szigetén, a fővárostól északra fekszik. Az olajfákkal borított hegygerinc egészen a tengerig ér. A sziget ezen része jól megközelíthető. A kitűnő konyhájú tavernák mellett a település partja mentén számtalan szórakozási lehetőség várja a nyaralókat. Motor- és kerékpárkölcsönző is van.

Strand: Nissakinál sziklás strand, kavicsos öblökkel. A szomszédos (kb. 3 km) Barbatinál hosszú, köves strand. Csónakkölcsönző, surfiskola, paragliding, nyugágy és napernyő kölcsönzése.

Ajánlott útvonal: Korfu városától a parti úton északra, Nissaki felé kb. 22 km.

Sarti

A Chalkidiki-félsziget második nyúlványán, Szithónián, a keleti oldalon található a hangulatos üdülőfalu. Sarti fő jellegzetessége a sík, homokos part, ahol hosszú sétákat lehet tenni. Aki nem sétálni vagy sportolni szeretne, annak ajánljuk, hogy keresse fel a számtalan taverna egyikét, és kóstolja meg a helyi specialitásokat. Vízisportközpont (búvárkodás) a kempingben, kb. 5 km-re a központtól.

Sartit a tenger tisztasága miatt kék zászlóval tüntették ki.

Strand: álomszép öböl széles és homokos stranddal.

Ajánlott útvonal: Thessaloniki-Nea Moudania-Nikiti-tovább Vourvourou felé-Sarti

Vourvourou

A Szithónia-félszigeten található ez a gyönyörű, szinte érintetlen természettel körülvett fürdőhely. Igazán jó hely a nyugalmat keresők számára. Hívogató tavernák görög specialitásokkal várják az éhes utazókat. Vízisportok. Étterem strandbárral a Hotel Porto Kappisnál.

Strand: számtalan kis öbölben homokos és kavicsos strandok.

Ajánlott útvonal: Thessaloniki-Nea Moudania-Nikiti-Vourvourou

Korfos

Ez a kis festői halászfalu a Peloponnészoszi-félszigeten, Korinthosztól kb. 38 km-re délre fekszik, zöld vidékkel körülvett hosszú öböl partján. Tavernák, ajándékboltok, élelmiszerboltok és játszótér is a turisták rendelkezésére áll. A halászok a napi friss fogást kihozzák a partra, a gyümölcs- és zöldségárusok reggelente a finomságokat kocsikról árulják. Kirándulási lehetőségek a híres Epidauroszi színházhoz, Mükénébe, Delphibe, a Korinthoszi-csatornához, Athénba stb.

Strand: több strandszakasz, enyhén mélyülő, homokos, kavicsos vagy köves

Ajánlott útvonal: Athén – Korinthosz – Epidaurosz irányába – Korfos

Tolon

Tolon évek óta kedvelt üdülőhely Peloponnészosz keleti részén. Ez az egykori halászfalu egy hosszan húzódó öbölnél fekszik, kb. 200 km-re keletre Patrasztól és kb. 12 km-re Nafpliotól, az újkori Görögország első fővárosától. Lüktető élete sok üzlettel, szórakozási lehetőségekkel és hangulatos tavernákkal vár mindenkit, főleg a központban. Jó kiindulási pont mükénéi kiránduláshoz, az epidauroszi antik színházi nyári játékokhoz, a Korinthoszi-csatornához.

Strand: lassan mélyülő homokos strandok. Számos vízisportlehetőség, csónakkölcsönző, kirándulóhajó.

Ajánlott útvonal: Athén – Korinthosz – Argos – Nafplio – Tolon

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top