Szabadidő

Napsugár sétány

Relikviák: a "mufta" a multifunkcionális, bár kissé használhatatlan asztal, a "Minetta" megfelel a Sokol rádiónak, és az asztma elleni gyógyszer az egyetlen elérhetõ kábítószer, ami coca-colával keverve fejti ki a hatását.

A Szovjetunió a nagy testvér, a nyugati világ a nép ellensége, a berlini fal pedig a védővonal a fasizmus ellen. Ez a Német Demokratikus Köztársaság, ahol Micha él. Trapéznadrágban, házi gyártmányú pop-rock feliratú pólóban őrjöng a Stonesra, és titokban tiltott zenéket vesz magnóra. Az utca nagy része, ahol Micha él, az NSZK-hoz tartozik, s csak egy nyúlfarknyi része lóg át keletre. A lakás kicsi és túlzsúfolt, a szomszéd a Stasi-nak dolgozik, a nyugati nagybácsi harisnyanadrágokat csempész, Micha anyja pedig egy talált nyugati útlevél birtokában szökést tervez. Mindebből azonban Micha nem sokat érzékel. Éli az életét, egyetlen gondja, hogy meghódítsa az iskola és az utca legszebb lányát. Mindezekhez tombol a 70-es évek, melynek hangjai, jobbnál-jobb zenéi átszűrődnek még a berlini falon is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top