Szabadidő

Tápéi Tûzzománc

Simon Miklós festõmûvész mûhelyében és vezetésével 1997 óta tartanak tûzzománc táborokat Szeged-Tápén. Lehetõség van arra, hogy ki-ki maga megtanulja a tûzzománc technikát, és önálló alkotásokat hozzon létre.

A tábor témái: a tűzzománc története, technikái, motívumgyűjtés, tervkészítés, a tervek fémen való megfestése, a lemezek 850 fokon való kiégetése, korrigálás, szín és formaelmélet, kompozíciós készség fejlesztése. Mindenki a saját elképzelését valósíthatja meg a művész segítségével. Az előadásokat és gyakorlati foglalkozásokat kerámiakészítés és korongozás; a tápéi gyékényes hagyomány megismerése; a falu múzeumának megtekintése; a Tisza-táj bejárása teszi élményszerűbbé. Mindenki négy lemezt kap az öt nap alatt, amelyből egy alkotás ott marad. Felnőtteket, fiatalokat, gyerekeket egyaránt várunk táborunkba, családok érkezésének külön örülünk.

Költsége: 9300.- Ft/fő/5 nap, amely tartalmaz napi háromszori étkezést, alapanyagokat, előadók díjait és a szabadidős programokat. (A szállás önköltségi áron közeli fizetővendégszobákban, sátorban vagy szállodában oldható meg.)

A tábor ideje: július 2-től 28-ig. A foglalkozások 5 napos turnusokban zajlanak.

Befizetési és jelentkezési határidő: június 25. Jelentkezni lehet és további információ kérhető az alábbi címen és telefonszámon.

Tápéi Tűzzománc Alkotótábor

Szeged-Tápé, Csiki u. 8.

Tel.: (00-36)-62-495-440

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top