nlc.hu
Szabadidő
Isztria közelebbrõl

Isztria közelebbrõl

Az Isztriai-félsziget igen változatos településekbõl áll. Mindenki megtalálja itt az ízlésének megfelelõt, akár kis halászfalut, akár történelmi városmagot keres. A tenger pedig mindenütt gyönyörû.

Vrsar

Régi, festői halásztelepülés, római kori erődítménnyel a Lim-fjord bejáratánál, Porec és Rovinj között. Éttermek, bárok, disco, butikok, nyáron pedig vidámpark várják az itt nyaralókat. A tengerben több apró, általában lakatlan szigetecske, amik nudista strandolásra, napozásra csábítanak.

Sport: vitorláskikötő csúszdával, csónakkölcsönzés, különböző vízisportok, tenisz, kerékpárkölcsönzés.

Strand: kavicsos és sziklás strandok nagyrészt zuhanyozóval és parti sétánnyal.

Ajánlott útvonal: Ljubljana-Koper-Buje-Vrsar.

Rovinj

Régi velencei kikötővároska, festői kikötővel a Monterosso-félszigeten. A katedrális, a romantikus utcácskák és házak a fotósok ezreit vonzzák a városba. Múzeum, éttermek, snackbárok, butikok, disco, éjszakai club. A tengerből kb. 20, számtalan öböllel tarkított szigetecske emelkedik ki.

Sport: tenisz, minigolf, vitorlás-, surf-, tenisz- és búváriskola.

Strand: lapos, sziklás strand (fürdőcipő ajánlott), részben kövezett napozókkal.

Ajánlott útvonal: Szlovénián keresztül Ljubljana-Koper-Baderna-Rovinj.

Porec

Az Isztria-félsziget egyik legpatinásabb városa, ahol a legtöbb szálloda és üdülő található, nyaranta a turisták birodalma. A város kulturális, szórakoztató és idegenforgalmi ajánlata a hírnevének megfelelő: grill- és halspecialitások az éttermekben, kávéházak, bárok, diszkók, cukrászdák és éjszakai szórakozóhelyek várják a vendégeket. A város ajánlatai közé tartozik a mozi, a strandrendezvények, a folklórprogramok és az International-Club szórakoztatópark is. A szezonban az üdülőtelepről motoros utcai kisvonat közlekedik a városközpontba.

Sport: vitorlázás, vízisí, surf, búvárkodás, tenisz, lovaglás stb.

Strand: meglehetősen sekély, köves vagy sziklás partszakaszok.

Ajánlott útvonal: Szlovénián keresztül Ljubljana-Koper-Buje-Porec.

Brijuni Szigetcsoport

A Brijuni Szigetcsoport Pulától hét kilométerre található. A 14 sziget összesen több mint 700 hektár területet ölel fel. A szigetek partjai sziklásak, barlangokkal, hasadékokkal. A csoportot legegyszerűbben hajóval lehet megközelíteni, ami Fažanaból indul, és menetideje 15 perc. A sok napsütés és a nedves, enyhe klíma gazdag vegetációt hozott létre. A táj híres kulturális hagyatékáról és egzotikus állatvilágáról is. Itt található a Brijuni Nemzeti Park is.

Sport: tenisz, golf, kerékpártúrák

Strand: sziklás part

Ajánlott útvonal: Ljubljana-Koper-Pula-Brijuni szigetek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top