nlc.hu
Szabadidő
Colin Firth – a tipikus angol?

Colin Firth – a tipikus angol?

Colin Firth-t – aki a Bridget Jones naplója (Magyarországon augusztus 23-ától) címû filmben Mark Darcyt alakítja – sokszor emlegetik a tipikus angol megtestesítõjeként.

Köszönheti ezt elsősorban Jane Austen regényhőse, Mr. Darcy karakterének a BBC Büszkeség és balítélet-feldolgozásában, amely szerepben Anglia hölgyeinek kedvence lett. „Álljunk csak meg egy percre” – mondta Colin, mikor erről a skatulyáról kérdezték. – „Ha azt mondod: tipikus angol, vajon kire gondolsz? Mick Jaggerre? Vagy John Lennonra? Esetleg John Majorra? Én egyikkel sem érzem azonosnak magam, így azt hiszem, ez a kategória egyszerűen nem létezik. Én például négyéves koromig Nigériában éltem, ma is kötődöm Afrikához.

Az Egyesült Államokban is sok évet eltöltöttem, de ma is angolnak vallom magam. De hogy „tipikus” lennék? Tényleg nem tudom, mit jelenthet ez a fogalom!” Helen Fielding, a Bridget Jones naplójának írónője sohasem titkolta, hogy regényében „ellopta” kedvenc Jane Austen könyvének cselekményét. Mark alakját egyenesen Mr. Darcyról – közvetve tehát Colin Firthról – mintázta, így egyértelmű volt, hogy Colin kapta meg a szerepet, amelynek eredményeképpen ma már az amerikai a lányok-asszonyok romantikus álmodozásainak is ő a főszereplője. „A dolog akkor fog igazán érdekessé válni, ha tényleg leforgatjuk majd Bridget Jones naplójának második részét is – abban ugyanis Bridget valódi önmagammal, azaz Colin Firth-el készít egy igen érdekes interjút. Akkor engem valaki másnak kell majd játszania – remélem, Russell Crowe elvállalja majd!”

(A film kísérőzenéjét tartalmazó album aktuális slágerei: Geri Halliwell – It’s Raining Man, Gabrielle – Out of Reach)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top