nlc.hu
Szabadidő
Nagyvásárcsarnok

Nagyvásárcsarnok

Itt a nagy zöldségevések és gyümölcsevések idõszaka. Fõleg, hogy egyre többet mutatunk meg a világnak a bájainkból ilyenkor kánikula idején.

A legjobb hely, természetesen a piac, ahol a zöldségeket beszerezhetjük. Ezek közül is most a Fővám téri nagycsarnokot ajánljuk.

Budapest legnagyobb és leglátványosabb fedett piaca a XIX. század végén épült, amikor a nyitott piacterek a növekvő város szükségleteit már nem tudták kielégíteni. Öt vásárcsarnok építésébe kezdtek ekkor Budapesten, nagyjából egy időben, melyek közül ez a legszebb és legérdekesebb. Neogótikus stílusa a megelőző korokhoz tartozik, de korszerű vasszerkezete, logikus belső elrendezése, már a modern építészet praktikumát előlegezik.

A ma is nagy forgalmú, pezsgő életű piac, amelyet meglátogatni mindenképp érdemes, mert képet ad az átlag magyar hétköznapokról is. Megtekintése gyakran az állami protokollprogramokban is szerepel. A csarnok teljes rekonstrukciója 1994-ben fejeződött be, azóta eredeti pompájában várja Önt is.

Nyitva: hétfő 6.00-17.00 óráig, keddtől péntekig 6.00-18.00 óráig, szombat 6.00-14.00 óráig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top