Szabadidő

Jacqueline Lee Bouvier Kennedy Onassis

A hosszú név tulajdonosa Amerika egyik leghíresebb asszonya lett. John Fitzgerald Kennedy felesége JFK mellett ült az autóban amikor férjét a halálos lövés érte.

A jó családból származó lány gyermekéveit New York és Long Island között töltötte, szinte egyszerre tanult meg lovagolni és járni. A legjobb magániskolákban tanult, majd a Vassar College és a Washington Egyetem hallgatója volt. Szülei válása annyi változást hozott az életébe, hogy anyja új házassága révén a New York-i társaságból a washingtoniba került. A fővárosban, tanulmányai végeztével egy újságnál kezdett dolgozni, és így találkozott először Kennedy szenátorral. Kapcsolatukat sokáig titokban tartották, mígnem 1953-ban, Newportban tartott esküvőjük az egész ország nyilvánosságával megismertette Jackie-t, akinek ezentúl teljesen új szerephez kellett alkalmazkodnia. Első gyermekük 1957-ben született, és ezt még egy követte.

Politikusfeleségként teljesen új színt vitt a közéleti személyiségek körébe. Mindenkit elbűvölt szépségével és intelligenciájával, öltözködésével külön stílust teremtett. Férje halála, ha lehet, még inkább lendített népszerűségén, de ő sokkal inkább magánéletre vágyott, mint hírnévre. Öt évvel megözvegyülése után, 1968-ban újra férjhez ment Arisztotelész Onassziszhoz, aki huszonhárom évvel volt idősebb nála. Ez a házasság elég nagy felháborodást keltett az országban, hiszen az elnök feleségét más oldalán látni nem volt könnyű. Onasszisz 1975-ben meghalt, Jackie pedig 1978-tól 1994-ben bekövetkezett haláláig egy New York-i lap szerkesztőjeként dolgozott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top