Szabadidő

A mélység titka

Mindig kutatjuk, vajon egyedül vagyunk-e intelligens lények a világegyetemben, túl idegennek érezzük azt, hogy elhagyatva élünk a porköd valamelyik apró pontján.

Persze lehet, hogy nem csupán Naprendszerünkön kívülre kellene érzékszerveinket kiélesíteni, hanem saját bolygónk vizeinek mélyén is találunk valami különöset. Legalábbis a James Cameron uralta filmvásznon mindez valóra válik. Egy atom-tengeralattjáró balesete során a mentést végzők egy addig ismeretlen létformát fedeznek fel a többezer méteres vízoszlop alatt, miközben folyamatosan élet-halál között küzdenek. Nem tudhatják, hogy a maguk erejéből már soha nem láthatnák meg a napvilágot. A tenger felszínén pedig hatalmas vihar tombol…

A DVD-ről˛

A nagysikerű filmklasszikus 2 DVD-n jelent meg. Az első korongon indításkor egy sejtelmesen bejátszott, tetszetős, interaktív menü bukkan fel a víz alól, ahol elvégezhetjük a szükséges beállításokat, majd jöhet a filmnézés. Két változat került a lemezre, az egyik az eredeti moziverzió, a másik egy utólag újravágott, majdnem félórával hosszabb változat, mely a rendező elégedetlenségének köszönhető. Majd egy évtized elteltével is lenyűgözőek a speciális trükkök, amelyek nem a levegőbe puffogtatott hatásvadászatról szólnak, hanem sajátos világot teremtenek, még ha kicsit utópisztikusat, valószerűtlent is. A második lemezen pedig várnak ránk az extrák, az eredeti forgatókönyvvel, fotógalériával, a majd egy órás werkfilmmel és kulisszatitkokkal a trükkök készítéséről. Mindez jóval több már, mint maga az eredeti film – egy teljes kompozíció, ami joggal kerül sok év után az otthoni lejátszókba.

Rendezte: James Cameron

Főszereplők: Ed Harris, Mary Elizabeth Mastrantonio

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top