Szabadidő

Anna és a király

Sziám, 1862: Mongkut, a világtól elzárt, egzotikus királyság uralkodója reformokról álmodik, hogy trónörököse európai nevelésben részesüljön. Természetesen bonyodalmak adódnak a terv megvalósítása közben.

A király palotájába hívja a nemrég megözvegyült angol tanárnőt, Anna Leonowenst. A tanárnő meg is érkezik, de minden másképp alakul, mint ahogy a király eltervezte. A parancsoláshoz szokott, makacs férfi egy elveihez, valamint saját világához szigorúan ragaszkodó nővel találja magát szemben. Eleinte úgy tűnik, hogy kettejük ellentétes világa között áthatolhatatlan szakadék tátong. Ahogy azonban telik az idő, és egyre jobban megismerik egymás kultúráját mindketten megváltoznak. A király, akinek alattvalói eddig az arcát sem láthatták, váratlanul egészen közel érzi magához az egyszerű angol nőt. Olyan közel, hogy kis híján még a lázadókról is megfeledkezik, akik országa határán várják a megfelelő alkalmat, hogy lecsapjanak…

Színes, amerikai feliratos film

Eredeti cím: Anna and the King

Rendező: Andy Tennant

Szereplők: Jodie Foster, Chow Yun-Fat

Játékidő:142 perc

DVD adatok

Nyelv: angol

Felirat: magyar, svéd, norvég, dán, finn,

portugál, héber, lengyel, cseh, izlandi, angol

Extrák: interaktív menük, előzetes

Forgalmazza: az InterCom.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top