nlc.hu
Szabadidő
U-571

U-571

A kiindulási pont: 1942, II. világháború. A németek nyerõ pozícióban. Az ok: egy titkos adó, amely pontos információkkal látja el a német tengeralattjárókat, hogy mikor és hol kell támadniuk.

A cél: megtalálni, és megszerezni a dekódert.

A tények: egy amerikai tengeralattjáró bemér egy sérült német hajót, és egy alakulatot küld a dekóder megszerzésére.

A különítmény rátalál a német tengeralattjáróra, az U-571-re. Támadást indítanak ellene, elfoglalják, a német személyzetet fogolyként saját hajójukra hurcolják.

Míg az amerikai csapat információkat gyűjt az U-571-en, egy német hajó felrobbantja az amerikai tengeralattjárót. Az amerikai különítmény a német hajón reked.

A folytatás: Megkezdődik a víz alatti macska-egér játék. Életben maradni egy ellenséges tengeralattjárón, ahol a túléléshez a belépő, hogy megfejtsék a tengeralattjáró üzemeltetéséhez szükséges német feliratokat. Közben pedig egyre mélyebbre süllyedünk, nő a feszültség, a klausztrofóbia, az ellenséges torpedók és a potyogó bombák száma.

A U-571 egy izgalmas és magával ragadó thriller és akciófilm egyben, melynek alapjául valós események szolgálnak.

A film két héten keresztül vezette az amerikai toplistákat. Bevételei megelőzték az összes eddigi hasonló témájú filmét.

Feliratos, amerikai film

Szereplők: Matthew McConaughey, Bill Paxton, Harvey Keitel, Jon Bon Jovi, David Keith

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top