Rántott húsos palacsinta
Hozzávalók
A töltelékhez
A bundázáshoz
Elkészítése
A lisztet a tojással, kevés sóval és a tejjel közepes sűrűségűre és simára keverjük. Palacsintasütőben kevés forró olajban vagy teflonserpenyőben, közepes merőkanálnyi masszát szétfolyatunk és mindkét oldalát világosra sütjük. A maradék húsfélét nagyon apróra összevágjuk vagy ledaráljuk, a tejföllel és a fűszerekkel összekeverjük. A palacsintákat megtöltjük úgy, hogy középre kis halmokat rakunk, eligazítjuk és téglalap alakúra hajtogatjuk. Először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába megforgatva bundázzuk. Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Idénysalátát adhatunk mellé.
Maradék kalács túróval
Elkészítés
A maradék kalács mennyiségétől függően 2-3 dl forralt tejben elkeverjük az egyik csomag vaníliás cukrot és felitatjuk a kalácsszeletekkel. A túrót kikeverjük a tejföllel, a másik csomag vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. Tűzálló tálba rétegezve lerakjuk. Forró sütőben tíz percig sütjük. Ízlés szerint rakhatunk közé alma vagy vegyeskompótot. Hidegen is nagyon finom.