nlc.hu
Szabadidő
Hollywoodban elmarad a sztrájk

Hollywoodban elmarad a sztrájk

Nemrég még úgy tûnt, hogy az amerikai álomgyár hatalmas csapást szenved a forgatókönyvírók és a színészek nyárra tervezett sztrájkja miatt, ám most fordult a kocka.






  2  
A forgatókönyvírók szakszervezete hirtelen megegyezett a stúdiókkal, és a minap lejárt megállapodás után újat kötött, korábbi követeléseihez képest igen nagy kompromisszummal. Belement abba, hogy a szerzői honoráriumok 3 év alatt összesen 41 millió dollárral emelkedjenek, holott eredetileg csaknem 100 milliót követelt. A meglepetésszerű kapituláció mögött az áll, hogy most már biztos: megállt a csodaszámba menő egy évtizedes amerikai gazdasági konjunktúra, sőt a recesszió árnya is felrémlett a láthatáron, s ilyen körülmények között a sztrájk nem egészséges dolog. Megfigyelők arra számítanak, hogy a forgatókönyvírók után a két másik nagy szakszervezet, a mozis, illetve a tévés és rádiós színészek céhe is beadja a derekát, és nem viszi kenyértörésre a dolgot, így nem veszélyezteti majd semmi a filmbarátok mindennapi
betevő filmadagjának utánpótlását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top