nlc.hu
Szabadidő
A nap menüje (08. 17.)

A nap menüje (08. 17.)

Könnyû nyári menünk fõétele joghurtos csirke, desszertnek pedig málnás babapiskótát ajánlunk.

Joghurtos csirke

Hozzávalók:

  • 4 paradicsom
  • 2 kígyóuborka
  • 1 kis fej saláta
  • 300 g főtt vagy sült csirkemell
  • 150 g túró
  • 3 dl joghurt
  • 1 evőkanál finomra vágott zellerzöld
  • 1 evőkanál finomra vágott snidling

  • szerecsendió
  • salátalevél

    Elkészítése

    A zöldségeket folyóvízben megmossuk, a salátaleveleket alaposan átnézzük, hogy semmiféle szennyeződés ne maradjon rajtuk, majd

    a vizet mindegyikről leitatjuk. A paradicsomokat gerezdekre vágjuk, az uborkát tetszőlegesen felkarikázzuk vagy kis hasábokra vágjuk,

    a salátalevelek egy részét összetépkedjük. A főtt húst kis kockákra összevágjuk. A túrót joghurttal összekeverjük, sóval, őrölt szerecsendióval, finomra vágott zellerzölddel és snidlinggel fűszerezzük.

    A túrós joghurtba beleforgatjuk a felkockázott húst, és a zöldségeket, de vigyázzunk, hogy össze ne törjük. Salátalevéllel bélelt tálkában tálaljuk.

    Jó tanács:

    A fejessaláta miatt mindig fogyasztás előtt készítsük, mert ha sokáig áll, a salátalevél összeesik benne. Önálló fogásként is tálalhatjuk, olyankor friss péksüteménnyel vagy pirítóssal is fogyaszthatjuk.

    Málnás babapiskóta

    Hozzávalók:

  • 32 babapiskóta
  • 40 dkg málna
  • 3 dl tejföl
  • porcukor
  • citromlé
  • vaníliás cukor
  • tejszínhab

    Elkészítése

    A málnát megmossuk, szűrőben lecsöpögtetjük, majd papírtörlőn leszárítjuk. A tejfölt porcukorral, vaníliás cukorral és kevés citromlével ízlés szerint ízesítjük, és addig kevergetjük, amíg a cukorszemcsék teljesen elolvadnak. Adagonként négy darab babapiskótát lerakunk egymás mellé egy desszertes tányérra, és meglocsoljuk ízesített tejföllel. Néhány szép málnaszemet félreteszünk a díszítéshez, a többit elosztjuk

    a tejfölös piskótákon. A következő réteg ismét négy babapiskóta, melyet újra meglocsolunk ízesített tejföllel. A desszertet néhány órára vagy egész éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy a tészta megpuhuljon. Másnap tejszínhabbal, málnaszemekkel, citromfűvel díszítve tálaljuk.

    Jó tanács:

    A desszertet adagonként készítsük, arra a tányérra, amelyiken szervírozni fogjuk. Tejföl helyett joghurttal is elkészíthetjük, sőt ha gyümölcsjoghurtot használunk, akkor csak pár szem gyümölcs kell

    a díszítéshez.

  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top