nlc.hu
Szabadidő
Evolúció

Evolúció

Hatalmas káosz és pusztulás fenyegeti a Földet egy meteorit becsapódása után. Az óriási kõzettel ugyanis ismeretlen lények érkeznek a bolygóra, akik összemérik erejüket a földlakókkal. Kezdetben bizony könnyû a dolguk: csupán néhány kelekótya tudós fedezi fel érkezésüket.




A fiúk tehát meg akarják menteni a világot a saját erejükből, de természetesen nem sokáig maradhat rejtve a rettenetes titok. Hamarosan feltűnik egy csinos járványügyi szakértő, akit a kétszer Oscar-díjra jelölt Julianne Moore játszik.

Allison kezdetben egyenrangú félként kezeli Irát, mivel az tekintélyes szakmai múltat mondhat magáénak, ám rá kell döbbennie, hogy a férfi és társai ki akarják sajátítani a kutatást. Csakhogy megtalálta a zsák a foltját: Allison szintén kissé ügyefogyott tudós.

“- Bájos jelenség: folyton csetlik-botlik. Jól kiegészíti a társaságot – mondja Moore. – Efféle figurát korábban még sosem játszottam, és a Hannibal után üdítően hatott rám ez a szerep.”

A színészek mellett Reitman számos nagyszerű szakembert meghívott az Evolúció stábjába. Az idegenből érkezett lények megalkotója, Phil Tippet a vizuális effektek egyik legnevesebb szakértője: többek között ő készítette el a Jurrasic Park dinoszauruszait is.





“- Több tucat sajátos élőlényt felvázoltunk Phillel, mígnem ráakadtunk a véglegesre – meséli Reitman. – Ezek között számtalan olyan lény szerepelt, amely valóban létezett, de kihalt az evolúció során. Egysejtűeket, többsejtűeket, amőbákat, férgeket, különböző csúszómászókat, madarakat és emlősöket válogattunk, míg meg nem találtuk a film atmoszférájának legmegfelelőbbeket. Phil imádja a munkáját, élvezet volt látni, amint elképzeli, majd létrehozza sajátos teremtményeit.”

“- Sokan csodálkoztak, amikor megtudták, hogy átnyergeltem az inváziós katasztrófafilm műfajára – folytatja a rendező. – Azt válaszolom nekik: ki akartam próbálni, hogyan működik a humor a félelem árnyékában. Márpedig, mint tudjuk, a leghatalmasabb rettenetet az ismeretlen okozza. A végtelen világűr, egyáltalán a végtelenség a legfelfoghatatlanabb dolgok egyike. Értelmünkkel aligha hódítható meg, csak a képzelet indulhat gyarmatosító utakra az űrbe.”





“- Mostanáig azt találtam mulatságosnak, ha valaki túlságosan hétköznapi módon él: eddig az otthon maradók foglalkoztattak. Ám ettől most sem tértem el teljesen, filmem emberi szereplőit csak a vég fenyegetése képes kiragadni szürke hétköznapjaikból.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top