A Szekszárdtól 6 kilométerre elhelyezkedő Sióagárd messze földön híres pincefalujáról, vendégváró borosgazdáiról és halászléfőző tudományáról. A falu előtt magasodó Leányvár évezredek óta lakott terület, az alatta összefolyó Sió és Sárvíz bőkezűen kínálta a természet ajándékait – halat, vadat, jó földeket.
Ízelítő egy királyi lakomából
Étkek, melyek elöl járulnak
• Kárász éles lével
• Tárkonyos üstöny
• Ökörnyelv mondolatormával
• Halsaláta gyümölcsbe béleléve
Következnek immár a meleg étkek
• Juhhús újságban
• Sodrott hús
• Köleskása leizzasztva
• Nyúlfi fokhagymával, tejfölös lével
A sültek következnek
• Őzpástély tésztában sütve, csipkesásával
• Ropogós harcsafiak fűszerszámokkal
• Hétfüves tyúkfi megtöltve
• Malacznak az bűrében csinált étek
Étek végi fogások
• Beatrix kalácsa
• Királynősajt
• Vargabéles
• Friss idény-gyümölcsök
• Királyi italok: tízféle bor, borpárlatok, márcok
Jó étvágyat!