Minestraleves
Hozzávalók
Elkészítés
A megtisztított zöldségeket vékony csíkokra, a vöröshagymát finomra, a császárszalonnát apró kockákra vágjuk. A szalonnát 2-3 percig hevítjük, belepirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zöldségeket és paradicsompürét. Összekeverjük, kissé együtt pirítjuk, fűszerezzük és lassú tűzön pároljuk. Időnként a kockából elkészített húsléből merünk rá. Ha a zöldség félig megpuhult, felöntjük a többi húslével, beletesszük a rizst és az összetördelt spagettit, készre főzzük. Reszelt sajttal meghintve tálaljuk.
Natúr sertés szelet
Hozzávalók
Elkészítés
A szeleteket enyhén kiveregetjük, sózzuk, esetleg egyéni ízlés szerint tovább fűszerezzük, mindkét oldalát lisztbe mártjuk és a felhevített zsiradékban elősütjük. A visszamaradó zsírt átszűrjük, az elősütött húsra öntjük és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Amíg a hús párolódik elkészítjük a petrezselymes burgonyát. Forrón tálaljuk: a tálra felhalmozzuk a burgonyát, mellé rendezzük a hús szeleteket és meglocsoljuk a párolólével.
Hozzávalók
Elkészítés
A burgonyát egyenletes kockákra daraboljuk és annyi hideg vízben, hogy ellepje – a vizet megsózva – fedő alatt puhára főzzük. Leszűrjük, tálra helyezzük és tetejére finomra vágott zöldpetrezselymet szórhatunk.
A salátát egészben hideg vízben többször átmossuk, majd leveleikre bontjuk (érdemes levelenként is átöblíteni egyszer, mert a torzsáknál nagyon megáll a homok).