nlc.hu
Szabadidő
Karintiai utazások

Karintiai utazások

Karintia tartomány kilenc régióból áll. A hegyek-völgyek tagolta táj nemcsak téli sportokra csábít, de hó nélkül is sok lehetõséget kínál a túrázóknak, nyaranta pedig az itt található tavakban mártózhat meg a kiránduló.






• Kärnteni sí- és természeti aréna
• Nockberge/Bad Kleinkirchheim
• Villach-i hegyek
• Grossglockner/Heiligenblut 
• Sportvidék Mölltal 
• Lieser – Maltatal 
• Katschberg-Rennweg
•  Lavanttal
Síszafari a Milstätter tavon









Kärnteni sí- és természeti aréna (Nassfeld/Gailtal, Gitschtal, Lesachtal/Weissensee)

42 sílift, 119 km hosszú sípályák, 300 km hosszú sífutó pályák, 7 négyzetkilométernyi természetes jégfelület – ez Karinthia sí- és természeti arénája, ahol a híres Nassfeld a téli sportok teljes választékát kínálja “egy fedél alatt”. A Millennium Express-szel kényelmesen el lehet jutni a Gail völgyéből a napos alpesi Nassfeld-re.
Utazási ajánlatunk>>






Nockberge/Bad Kleinkirchheim

Itt az elsőtől az utolsó percig élvezheti a telelést. Több mint 100 km előkészített lesiklópálya és 30 km csodálatos sífutó-útvonal biztosítják a látogatók lelkesedését. Emellett még carving, hódeszkázás, téli vándorutak vagy pihenés a völgyi állomás melletti gyönyörű termálfürdőben.
Utazási ajánlatunk>>







Villach-i hegyek
(Gerlitzen Alpok / Verditz / Dreiländereck / Dobratsch)

Négy, síelésre alkalmas, garantáltan hófödte, egészen 2000 méteres magasságig nyúló, kiváló sípályákkal rendelkező hegy várja a síelőket, sífutókat, hódeszkázókat és siklóernyősöket: a Gerlitzen Alpok, a Dobratsch, a Dreiländereck az olasz és szlovén határon, és Verditz, a családi síparadicsom. Utazási ajánlatunk>>








Grossglockner/Heiligenblut


Ausztria legmagasabb hegyén, a Grossglockneren, a szikrázó jégkristályok, hófödte fenyőágak és ingyen használható lesiklópályák egyenesen paradicsomi körülményeket teremtenek a síelőknek, hódeszkázóknak és sífutóknak.
Utazási ajánlatunk>>






Sportvidék Mölltal


Ennél a gleccser-síélvezetnél minden síelő szíve lelkesebben ver: 3100 m magasságban októbertől júniusig tart a síszezon. Karintia legmagasabb fekvésű sívidéke lélegzetelállító panorámájával és a legkorszerűbb technikai felszereltséggel bűvöli el a vendéget. A “gleccser-expressz” 8 perc alatt szállítja a látogatót a gleccserre. 
Utazási ajánlatunk>>






Lieser – Maltatal

Csodálatos porhó, vidám gyerekkacaj, meseszép tájak. Az Innerkrems/Schönfeld/Karneralm sídorádóban 16 modern sílift visz fel kényelmesen a “Nocken” 2300 méter magas csúcsaira. Modern berendezések 100 %-ig garantálják, hogy mindig legyen hó.  Utazási ajánlatunk>>








Katschberg-Rennweg

A top-síterület Karintia és Salzburg tartományok között. Könnyen elérhető a A10 Tauern-autópályán keresztül (E 55). Hóbiztos síélmény mindössze több mint 60 km, különböző nehézségi fokú lesiklópályán. Tengerszint feletti magasság: 1650 m és 2220 m között. Különösen jól érzik magukat legkisebb vendégeink: Őket várják a gyermekpályák és egy nagy gyermeksípark! Éjszaki síelés a Katschberg-en!
Utazási ajánlatunk>>







Lavanttal


Klipitztörl, Weinebene és Hebalm hívogatják az egész családot a téli üdülésre. Lágy gyakorlási dombok, fergeteges lesíklási szakaszok, kellemes menedékházak és hóbárak, egy saját élménypark hódeszkázók számára és a szabadidő-aktivitások egész sora – itt valóban mindenki jól érzi magát! 
Utazási ajánlatunk>>








Síszafari a Milstätter tavon

A 8 modern, síliftekkel felszerelt és vonzó sípályával ellátott, síelésre alkalmas terület közepén fekszik a Millstätter-tó, kiterjedt sífutó pályahálózattal, számos természetes jégfelülettel, szánkópályával. A környéken lóvontatta szánon rendezett síszafari feledhetetlen élményt ígér.
Utazási ajánlatunk>>



Ha ennél is részletesebb információt szeretnél, keresd fel a Kärnteni Információs Központot a weben: www.kaernten.at
illetve a kaernten-77@winterinfo.at e-mail címen,
vagy írj neki a következő postacímre:

Kärnten Information
Postfach 1000
9220 Velden

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top