nlc.hu
Szabadidő
Megközelítés

Megközelítés

Személygépkocsival bármelyik fõútvonalon közvetlenül eljuthatsz Karintiába. A kényelmes Intercity vonatok kétóránként közlekednek Karintia és a fontosabb európai városok között.





Közlekedési előírások:

Személygépkocsik maximális sebessége:
autópályán 130 km/óra
országúton 100 km/óra
lakott területen belül 50 km/óra
A 750 kg-nál nehezebb utánfutót vontató személygépkocsik maximális sebessége:
autópályán: 100 km/óra
országúton: 80 km/óra

Ausztriában általánosan kötelező a biztonsági öv, az első és a hátsó üléseken is. A személyi sérülést okozó közlekedési baleseteket haladéktalanul be kel jelenteni a rendőrségen, vagy a csendőrségen. Minden gépjárműnek felelősségbiztosítással kell rendelkeznie. A nagyobb rádióállomások folyamatosan közlik az aktuális közlekedési információkat.






Úthasználati díj:


Valamennyi autópálya, gyorsforgalmi út, illetve városon belüli autópálya használatáért díjat kell fizetni. Az úthasználati díjat egy felragasztható matrica megvásárlásával lehet leróni, amely külföldön az autókluboknál és a határ közelében fekvő benzinkutaknál, Ausztriában pedig az ÖAMTC vagy az ARBÖ osztrák autós szervezeteknél, a postahivatalokban, a dohányboltokban és a benzinkutaknál kapható.


Hólánc:

Aki a magasabban fekvő régiókba utazik, annak ajánlatos hóláncot vinnie magával. Egyes hegyi utakon az időjárástól függően kötelezővé is teszik a hólánc használatát






Éghajlat:


a tartomány 56%-a 1000 m tengerszint feletti magasság fölött fekszik. A klímát északnyugaton óceáni, délen mediterrán hatások befolyásolják. Karintiában évente mintegy 2000 órán át süt a nap. A természetes hótakaró átlagos vastagsága a téli főszezonban a síterepeken 90 cm körül van. Majdnem minden karintiai télisportterepen rendelkezésre állnak mesterséges havat előállító berendezések is.

Vám:

Ausztria az Európai Unió tagja. A személyes szükségletre szolgáló áruk és az úti élelem behozatala és kivitele az EU-tagállamokon belül vámmentes.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top