Szabadidő

Kalendárium (12. 07.)

Ma ünneplik névnapjukat az Ambrusok - nevük görög eredetû, jelentése: halhatatlan -, ma van a nemzetközi repülés napja, valamint ezen a napon ünnepli születésnapját Nicole Appleton az All Saints együttesbõl. További érdekességek...






A nap jellegzetessége:


Nemzetközi polgári repülés napja (ENSZ


Ez történt ezen a napon:

1761 – Marie Grosholtz Tussaud, Madame Tussaud viaszmúzeumának megalapítója és névadója megszületett. A Londoni Múzeumban még mindig látható egyik-másik alkotása.

1926 – A gázzal müködő hűtőszekrényt ezen a napon szabadalmaztatta az Electrolux.

1941 – ezen a napon helyi idő szerint reggel 7:55-kor majd’ 200 japán repülő támadta meg Pearl Harbort Hawaiiban. A támadás több mint egy óráig tartott, és kb. 3000-en haltak meg. Ennek hatására lépett be az Egyesült Államok – szinte azonnal- a II. Világháborúba.

1963 – Először használták az azonnali ismétlés (lassítás) technikáját a televízióban az amerikai CBS-nél.






1968 – 145 évvel ezelőtt a Cincinnati Egyetemről kikölcsönzött egy ember egy könyvet, amit ezen a napon hozott vissza dédunokája. Őt azonban 22646 dollára büntették! Bár fizetnie nem kellett, több mint 12 év felfüggesztett börtönt kapott.

1972 – Útjára indult az Apollo 17, az utolsó űrrepülő, amely a Holdra szállt.





Boldog születésnapot!

Larry Bird, kosárlabda-legenda, 1956
Nicole Appleton (All Saints), 1974
Aaron Charles Carter, énekes, 1987.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top