Szabadidő

A David Attenborough játék

Ha ébren vagy, ha alszol, legyél bár távol munkahelyeden, vagy odahaza, ha eszel, vagy ha iszol, fekszel, ülsz, állsz, így is, úgy is állati vagy. Állatra hasonlítasz.




Egyes női testrészekhez állandósultak jelzők, melyek közül a kevésbé előnyösekre nem illik felhívnunk a figyelmet. Nem igényel különösebb emberismeretet, vagy empatikus hajlamot az, hogy érezzük, egy bizonyos élethelyzet, vagy személy mit bír el.

Depressziós, vagy arra legalábbis hajlamos barátnőnket nem célravezető azzal vidítani, hogy új blúza telitalálat, mert tyúkmellét meghazudtolóan szépen kifekszik, vagy mondjuk afelől sem szerencsés érdeklődni, hogy hol lelt ilyen fodrászra, aki olyan ördögi ügyességgel fésülte azt a pár szál hajat az egyébként ló arcába.






Az új beszerzésű cipő dícsérete sem túl szívderítő, ha rögtön azt – az egyébként tényleg hálás – tulajdonságát emeljük ki, hogy kecsessé varázsolja még az elefánt oszlopszerű lábaira emlékezető futóműveket is. Azt a hibát azonban csak nagyon ritkán követjük el, hogy vetélytársunk nagy bogár szemeit, hattyúnyakát vagy darázsderekát bántóan hosszan dícsérjük.

Míg a férfiak kegyetlen őszinteséggel mondják ki nagy felfedezéseiket, mi nők hajlamosak vagyunk elnézően elsiklani az ilyen kis szépséghibák felett, magunkban azonban sose mulasztjuk el nyugtázni, hogy csatát nyertünk, és cinkosan összekacsintunk saját magunkkal.





Ritkán ragad valakire állatnév egy-egy kiragadott szempont alapján. Ezzel szemben sokszor hosszú életűek a teljes összhatás alapján születő nevek. Maradjunk csak a külső megjelenésnél. Vannak a már fent említett szürke egerek, akiket nehéz észrevenni, és ezt még ruházatukkal is tetézik. Ezzel szemben van a papagáj típus, aki színes maskarában lejt, és ezzel magára vonzza az összes tekintetet.




Vannak anorexia-gyanús modell-cinegék és önelégülten vigyorgó tehenek. S ha a kedves elhízó félben lévő páciens rákap a mindenmindegy-életforma előnyeire (pl. lelkiismeret-furdalástól mentes, korlátlan csipszfogyasztás), az egyre terebélyesedő testrészek már rég kiveszett óriás emlősök emlékét idézik. Vannak az úgynevezett cicababák, mely karakter mindenképp megkíván bizonyos külső jegyeket, mégis a legfontosabb ismérv az egyszerű észjárás.

Legyenek bár ilyenek vagy olyanok, van egy közös jellemzőjük: imádják a férfiakat. Olyannak, amilyenek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top