nlc.hu
Szabadidő
Alta Valtellina

Alta Valtellina

Az 1200-3400 méteren fekvõ Alta Valtellina csodálatos hegyi környezetbe illeszkedik bele. Ez a hó királynõje ahol az év 12 hónapjában van síelésre lehetõség.

Terület





Novembertől májusig Livigno, Bormio, S. Caterina Valfurva és Oga – Isolaccia pályáin, míg májustól novemberig Passo dello Stelvio pályáin suhanhatnak az erre vágyók. Itt található az Alpok egyik legfontosabb pályarendszere, a különböző községekben igen változatos pályákkal, melyek (a Passo Stelvio kivételével) elérhetőek az ingyenes síbusszal, így minden pályának kipróbálhatjuk saját jellegzetességeit.





Bormioban találhatóak az Alpok leghosszabb pályái, melyek elérik a 8 km-es távot is. S.Caterina Valfurvában a pályák technikásabbak, melyek meseszép környezetbe illeszkednek bele. Oga – Isolaccia pályáit 2000-ben kibővítették, ez a pályaredszer tökéletes családoknak.

Livigno, a legkiterjdtebb rendszer, mely a legkülönbözőbb pályákkal rendelkezik. Találhatsz itt állandó pályákat snowboardozók részére is.

Szállások:





Alta Valtellina igen változatos képet mutat a szállások terén is, találhatunk itt szállodákat 1-4 csillagosig, számtalan apartmanházat és magánszállást, melyek sok apartmant kínálnak minden igénynek megfelelően. Nemzetközi szinten Livigno a legkeresettebb község a környéken, ebből adódóan a legdrágább is, míg Valdidentroban, Isolaccia, Premadio, Semogo, Valfurva vagy S.Antonio falvakban a szállások kedvezőbb áron nyújtanak magas minőséget.

Ne feledd, hogy mivel Livigno vámmentes övezetbe tartozik, érdemes lehet itt vásárolni, mivel például az üzemenyagok feleannyiért kaphatóak mint az ország többi részén.


Pályák:





Alta Valtellina kb. 200 kilométernyi pályát foglal magába, melyek minden síelő igényeit kielégítik, kisgyermekes családoktól kezdve a gyakorlottabb, technikásabb pályákat keresőkig, vagy a carving ill. a snowboard szerelmeseinek is.

A síterületek a következőek:
• Bormio, 1.225 – 3.000 m
• S.Caterina Valfurva 1.700 – 2.700 m
• Oga-Isolaccia, 1.350 – 2.550 m
• Livigno, 1.800 – 2.900 m
• Passo Stelvio (nyáron), 2.700 – 3.400 m.

Alta Valtellinában sífutó pályákat is találhatunk, összesen 100 kilométeres hosszúságban. Külön említendő S.Caterina Valfurva sífutópályája, mely csodálatos érintetlen környezeten halad keresztül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top